SON DAKİKA

Başkan Adayı Niyazi Özcan açıkladı…

Başkan Adayı Niyazi Özcan açıkladı… 21 Eylül, 2017 17:52 Güncelleme: 21 Eylül, 2017 17:52 Başkan Adayı Niyazi Özcan açıkladı…

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Başkan adayı olan Niyazi Özcan basın toplantısı düzenledi.

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nın 22 Ekim’de yapılacak seçimlerinin ne kadar önemli olduğunu ilçedeki inşaatçısı, sanayicisi, nakliyecisi, sac tüccarı, gıdacısı, turizmcisi hepsi her şeyin farkında. Gelinen noktada Ereğli kan kaybetmiş, Karadeniz Ereğli ekonomik olarak çok büyük kayıplar vermiş. 4 bin 500 olan Ticaret ve Sanayi Odası üye sayısı bin 800’lere düşmüş. 30 bin, 40 bine çıkmış icra dosyaları… Bu konuların olduğu bir ortamda bizim normal beklememiz mümkün mü?

Bunların hepsini topladığımızda, arkadaşlarımızla beraber değerlendirdiğimizde asla bu yoldan dönmeyeceğimizi ve bu yolda çok büyük mücadele edeceğimizi kararlaştırdık. Hepsi birbirinden çok değerli kardeşlerim ile beraber bu yola girdik. Buradaki insanların içindeki heyecanı, mutluluğu görüyorsunuz. Bu bilgi birikiminin inşallah 22 Ekim’de yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde sandığa yansıyacağına inanıyorum.

“SANAYİCİ ÜZGÜN NAKLİYECİ ÜZGÜN…”

Sanayiye gittiğimizde insanların hepsi üzgün, torna makineleri çalışmaz olmuş. Nakliyeci hakeza öyle, turizmci öyle.. Neresinden tutsak artık elimizde kalıyor Ereğli’nin durumu. Hepimize gerçekten çok görev düşüyor. Bütün arkadaşlarımıza, bütün esnafa, bizi tanımayanlara herkesin vebali var, herkesin bir şeyler söylemesi lazım, anlatması lazım. Çok büyük algı operasyonları yapıp, Ereğli’de işte böyle çok yüksek kesimde, iş dünyasında bir algı operasyonu ile beraber bu seçimi alabileceklerini düşünüyorlar. Asla böyle bir şey yok. Seçim tabanda alınır. Tabanın da hepsini görüyorsunuz işte burada. Daha içeriye de sığmayan arkadaşlarımız var, gelemeyen arkadaşlarımız var.

“KARADENİZ EREĞLİ SANAYİ KENTİDİR…”

Karadeniz Ereğli’de bugüne kadarki TSO seçimlerinde hiçbir zaman böyle bir seçim beyannamesi eline alıp yola çıkan hiçbir arkadaş yok. Her şey söz ile söylenmiş bir ay sonra unutulmuş. Bugün aday olan arkadaşlara bakıyoruz, hazır olana bakıyoruz ve önceki dönemde aday olmuş arkadaşlara bakıyoruz 5 yıl asla bir kelime çıkarmayan arkadaşlar bugün nasıl oluyorsa 1 ay kala bir anda ortaya çıkıyor Karadeniz  Ereğli’nin haklarını ben savunurum, Ereğli’nin bu konularına biz hakimiz diyor. Kimse hakim değil Karadeniz Ereğli’nin konularına, Karadeniz Ereğli’nin konularına en hakim olan adam Niyazi Özcan ve ekip arkadaşlarıdır. Karadeniz Ereğli bir sanayi kentidir. Bu sanayi kentinde sanayi, nakliye ve sac tüccarı konularına hakim olmayan hiç kimse bu konuyu mümkün değil buraya taşıyamaz. Biz bu üç konuya hakim olduğumuza eminiz, kendimizden eminiz, ekip arkadaşlarımızın hepsi emin yüreklerini ortaya koymuşlar. Biz de çok popüler laf olmaz, üstten söyleyecek laf olmaz bizim lafımız sahada olur, insanların yüreğinde olur. O yüreklerine insanların talibiz. Asla bize inanan insanları mahcup etmeyiz, onları boynunu asla yere eğdirmeyiz” dedi.

 “Nakliye grubunda Niyazi Özcan, Bülent Göktepe, İnşaatta Türkler İnşaat, Sezer Yaman İnşaat, Hizmet Grubunda Zafer Yalman, Doktor Ercan Bey, Üsem Dershanesinden Recep Hoca, Sac Grubundan Asım Doğan, Cem Gül, Gıda Grubunda Vahap Bey, Sanayi Grubunda Erdal Akbaba, Bayram Özkayıkçı ve Abdullah Güzeloğlu, Parakende Grubunda Hasan Toprak, Yakup Köroğlu, Şadi Elektronikte Murat Bey, Nakliye Grubunda Batu Müftüoğlu da var. Komitelerde dolu. Bazı gruplarda iki aday söyledik diğer adayları 1 hafta sonra güzel bir sürpriz yapıp açıklayacağız.”

İŞTE ÇALIŞMA GRUBU

Değişik çevrelerden çalışma grubunu oluşturamadığına dair değişik spekülasyonlarla algı oluşturulmaya çalışıldığını kaydeden Özcan, adaylık çatıısı altında oluşan çalışma gurubunda ki isimleri açıkladı. İşte o İsimler;  ““Nakliye grubunda Niyazi Özcan, Bülent Göktepe, İnşaatta Türkler İnşaat, Sezer Yaman İnşaat, Hizmet Grubunda Zafer Yalman, Doktor Ercan Bey, Üsem Dershanesinden Recep Hoca, Sac Grubundan Asım Doğan, Cem Gül, Gıda Grubunda Vahap Bey, Sanayi Grubunda Erdal Akbaba, Bayram Özkayıkçı ve Abdullah Güzeloğlu, Parakende Grubunda Hasan Toprak, Yakup Köroğlu, Şadi Elektronikte Murat Bey, Nakliye Grubunda Batu Müftüoğlu da var. Komitelerde dolu. Bazı gruplarda iki aday söyledik diğer adayları 1 hafta sonra güzel bir sürpriz yapıp açıklayacağız.”

KİTAPÇIK HAZIRLADI, YAPACAKLARINI ANLATTI

TSO seçimlerinde yapacağı çalışmaları "Sözümüz Söz Ereğli" adlı kitapçığı anlatan Özcan “ TSO ve Erdemir arasında sağlayacağımız ciddi ve kurumsal diyaloglarla Erdemir'in yüzünü Ereğli'ye döndüreceğiz. Gıda Gümrüğü Ereğli'ye gelecek, nakliyecinin ve esnafın yüzü gülecek. Uzun süredir atıl vaziyette olan tersanelerimiz yeniden canlanacak. Mevcut OSB'ye neşter. Hedefimiz lafta değil gerçekten 10 bin öğrenci. TSO bünyesinde kalite kontrol laboratuvarı kurulması. Turizm kaynaklı gelirleri göz ardı etmeyeceğiz.Çeliğin kalbi Ereğli'de savunma ve silah sanayimize destek ve ekonomimize katkı sağlayacağız. Ağaç ve ağaç yan sanayi ürünleri pastasından gerekli payı almak için çaba sarf edeceğiz. Kandilli'de atık kağıt dönüştürme ünitesi kurulması ve aynı zamanda da turizm konusunda yatırım yapmak isteyen yöredeki müteşebbislere destek olacağız. Ormanlı beldesinde süt ve süt ürünlerine bağlı tesis kurmak ve yatırım yapmak isteyen üyelerimizin bu konu ile alakalı çalışmalarında destek olacağız. Subaşı bölgesinde hayvan besiciliği yapılması. Bölgemizin simgesi Osmanlı çileğini dünya çapında bir marka ve lezzet haline getirmek çabası” dedi.

Yorum Ekle