SON DAKİKA

Başka okulda eğitim görecekler...

Kdz.Ereğli Anadolu Lisesi binasının deprem güçlendirme kapsamında tahliye edilmesi ve öğrencilerin Süleymanlar Mahallesi'ndeki Kadri Yılmaz Lisesi'ne gönderilecek olmasına veliler tepki gösterdi. 08 Eylül, 2022 12:18 Güncelleme: 08 Eylül, 2022 12:18 Başka okulda eğitim görecekler...

Kdz.Ereğli Anadolu Lisesi binasının deprem güçlendirme kapsamında tahliye edilmesi ve öğrencilerin Süleymanlar Mahallesi'ndeki Kadri Yılmaz Lisesi'ne gönderilecek olmasına veliler tepki gösterdi. Okul önünde toplanan çok sayıda veli, süreci eleştirdi, kiralanabilir boş bir okul olmasını önerdi.
Veliler adına açıklama yapan Ceyda Külcü, şu ifadelere yer verdi: "Kdz.Ereğli Anadolu Lisesi binasının deprem güçlendirme kapsamında tahliye edilmesi ve öğrencilerimizin eğitim ve öğretime devam eden Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi binasında öğleden sonra başlayacak eğitimin geç saatlere kadar devam edeceği bilgisine istinaden bir araya geldik. Bizler veliler olarak çocuklarımızın söz konusu saatler arasında eğitim öğretimi verimli bir şekilde alacaklarından endişeliyiz. Aynı zamanda çocuklarımızın sosyal ve psikolojik gelişimlerinin ve gereksinimlerinin yoğun olduğu bu yaş grubunda bu eğitim öğretim saatleri ile gereksinimleri yeterli karşılayamayacaklarını düşünüyoruz.
Özellikle havanın erken karardığı kış aylarında çocuklarımızın ulaşım sıkıntısı çekecekleri öngörülebilir ve güvenlik anlamında çok ciddi endişelerimiz, korkularımız bulunmaktadır. Sınava hazırlık grubundaki öğrencilerin ders tekrarı, sınav hazırlığı gibi konular da bu sistemde sekteye uğrayacak ve telafi edilmesi güç olan zararlar ortaya çıkaracaktır. Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi binasında sabah çok sayıda öğrenci eğitim alacak, öğleden sonra ise bizim çok sayıda öğrencimiz eğitime devam edecektir.

"SALGIN HASTALIK ENDİŞESİ"
Bu koşullarda okulun temizlik hizmetlerinin yeterli düzeyde olabilmesi mümkün görünmemekte, salgın hastalıkların bu kadar yoğun olduğu bir dönemde çocuklarımızın sağlığı da tehlikeye atılmaktadır. Ayrıca bu çocuklar söz konusu saatler arasında eğitim öğretime tabi tutularak aile bütünlüğü içerisinde sosyalleşme ve hatta ailece yemek yeme şansından bile mahrum kalacaktır. Bizim veliler olarak tüm bu aksaklıklara mahal vermemek için ricamız çocuklarımıza kullanımda olmayan ve kiralanabilir durumda olan boş okulların tahsis edilmesi ve yavrularımızın ruhen ve bedenen sağlıklı bir eğitim almasını desteklemenizdir"

Yorum Ekle