SON DAKİKA

BALIKÇILAR "VİRA BİSMİLLAH"DİYEMEDİ

Ereğli'de sona eren av yasağının ardından balıkçılar şiddetli poyraz ve balıkların ufak olması sebebiyle limandan ayrılamadı. 01 Eylül, 2014 08:01 Güncelleme: 01 Eylül, 2014 08:01 BALIKÇILAR "VİRA BİSMİLLAH"DİYEMEDİ

Ereğli'de uzun süredir av yasağının kalkmasını bekleyen balıkçılar, av yasağı sürecinde hazırlıklarını yapmış, ağlar ve tekneler tamir edilmişti. Bu gece 'Vira Bismillah' demek isteyen balıkçılar, esen poyraz ve balıkların ince olması sebebiyle limandan çıkamadı.

Uzun yıllardır balıkçılık yapan Can Aktürk, "Valla şu anda denizin durumu iyi veya kötü Cenabı Allah bizim rızkımız varsa oraya koydu. İşi denk gelen, işi yürüyen kaza bela olmayan herkese bir ekmek var. Ama bu ekmeği namusluca yemek lazım. Ufak balığı tutmadan, büyütmek için, sürdürülebilir avcılık için yapmak lazım. Allah her sene bize veriyor. Kimseye muhtaç değiliz. Karadeniz'de 180 çeşit balık var diyorlardı. Şimdi 15 çeşit balık kaldı. 15 çeşit balığı biz elimizden geldiği kadarıyla bitirmemeye çalışıyoruz" dedi.

Çakan şimşeklerle aydınlanan Ereğli'de yoğun yağmur ve gökgürültüsü de etkili olurken, balıkçılar ilerleyen günlerde balık çeşidinin çoğalacağını ifade ettiler.

Yorum Ekle