SON DAKİKA

Balık Restoranı, Festivalde Yemekhane Olacak

Balık Restoranı, Festivalde Yemekhane Olacak 25 Nisan, 2022 15:03 Güncelleme: 25 Nisan, 2022 15:03 Balık Restoranı, Festivalde Yemekhane Olacak

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir ofis yanında yapılan Balık restoranının 22-23-24 Temmuz’da yapılacak Sevgi, Barış, Dostluk Festivali’nde kente gelecek konuklar için yemekhane olarak kullanılacağını, festivalin ardından ise ihaleyle müstecire verileceğini açıkladı.

Kdz. Ereğli Belediyesi, sanayi kenti olmasının yanında deniz mahsulleri ihracatı da yapan balıkçı kenti Kdz. Ereğli’ye yakışır bir balık restoranı için çalışmalarını sürdürüyor. Kaba inşaatı tamamlanan restoran festivalde yemekhane olarak kullanılacak.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, çevre düzenlemesi ve son rötuşları yapılan balık restoranının kapılarını kentteki basın mensuplarına açtı. İyi bir müstecirin alması halinde balık restoranının Ereğli’nin yüz akı olacağını belirten Başkan Posbıyık, ihaleyle müstecire verilmeden önce festivalde yemekhane olarak kullanılacağını açıkladı.

Posbıyık şunları söyledi:

“Bu yıl festivale çok sayıda folklor grupları gelecek uzak yerlerden. Gelecek misafirlerimizin iaşelerini karşılamak için burayı ihaleye vermeden festivalde seyyar mutfak haline getireceğiz. Mevcut lokantanın bahçesi düzenlenecek, peyzaj yapılacak. Festivalde gelen konuklarımıza burada 3 öğün yemek vereceğiz. Arkadaşlarımız hızlı bir şekilde çalışıyor.

Burasını iyi bir işletmeci alırsa Ereğli’nin yüz akı olacak. -Tabii parasının bol olması lazım-. Çünkü burayı döşemek, mobilyalarını almak kolay değil- inşallah iyi bir işletmeci alır, bize kirasını 10 lira düşük versin yeter ki iyi bir işletmeci alsın. Ereğli’nin en güzel manzarasına sahip yerlerinden olan burası kentin de yüz akı olacaktır.”

Yorum Ekle