SON DAKİKA

Bakan Yardımcı Karabay ile görüştüler

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ile birlikte, aile ve sosyal politikalar bakan yardımcısı Dr. Mehmet Karabay’ı ziyaret ederek Kdz.Ereğli ÇOKİM arsasının TOKİ’den tahsisini ve halk otobüslerine ödenen devlet katkısının artırılıması talebinde bulundular. 16 Mart, 2018 15:32 Güncelleme: 16 Mart, 2018 15:32 Bakan Yardımcı Karabay ile görüştüler

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Dr. Mehmet Karabay’ı ziyaret eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, 2009 yılında SHÇEK tarafından TOKİ’ye devredilen arsanın ÇOKİM Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimi ile Kdz.Ereğli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü hizmet binasının yapılması için TOKİ’den tahsis edilmesini, ayrıca Kdz.Ereğli’de 65 yaş üstü ve engelli sayısının fazla olması nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından halk otobüslerine ödenen devlet katkısının artırılması talebinde bulunduklarını belirtti.

Milletvekili Çaturoğlu, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “AK Parti Ereğli ilçe Başkanımız Fatih Çakır ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Sayın Dr.Mehmet Karabay’ı ziyaret ettik. Ziyaretimizde Türkiye genelinde ihtiyaç duyulan tesislerin yapılması için SHÇEK Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasında yapılan protokol gereğince Kız Yetiştirme Müdürlüğünün hizmet verdiği arsa 2009 yılında TOKİ’ye devredilmişti. Daha sonra Kozlu Çocuk Sevgi Evleri Sitesi Müdürlüğüne bağlı olarak ÇOKİM Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimi kuruldu ve söz konusu yurtta hizmet vermeye başladı. Kdz.Ereğli Zonguldak arası 50 km mesafede olduğundan dezavantajlı gruplara ve istismara uğrayan çocuklara İlk Kabul Birimi olarak hizmet veren tek yer olması ve hizmetlerin aksamaması için bu yerin kapatılmaması, ayrıca Kdz.Ereğli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü de kiralık binada hizmet verdiğinden dolayı, söz konusu arsaya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü hizmet binasının da yapılması ve her iki birimi tek çatı altında toplamak üzere söz konusu arsanın TOKİ’den tahsis edilmesi talebinde bulunduk. 

Diğer taraftan Kdz.Ereğli ilçemizde emekli ve engelli sayısının çok olması nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından halk otobüslerine ödenen devlet katkısının kurtarmadığı ve söz konusu miktarın artırılması yönünde halk otobüsleri işletme sahipleri tarafından, tarafımıza intikal ettirilen talepleri de Bakan Yardımcısı Sayın Karabay’a ilettik. 

Bakan Yardımcısı Sayın Karabay her iki konuyu da yakından ilgileneceklerini belirttiler.”

 

Yorum Ekle