SON DAKİKA

BABA KATİLİ, ADLİYEYE ÇIKARTILDI

Alaplı'da babasını öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Uğur Akkaya(24), bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. 12 Aralık, 2013 17:01 Güncelleme: 12 Aralık, 2013 17:01 BABA KATİLİ, ADLİYEYE ÇIKARTILDI

Psikolojik sorunları olan oğlu Uğur Akkaya ile geldiği Yedigelli köyündeki evinde bıçaklanarak öldürülmüş ve kısmen yakılmış olarak bulunan Ziya Akkaya'nın (48) katil zanlısı oğlu Uğur Akkaya Jandarma'da ki ifadesinin tamamlanmasının ardından önce doktor raporu için Alaplı Devlet Hastanesi'ne getirildi. Hastane girişinde kendisini görüntülemeye çalışan basın mensuplarına gülümseyen Uğur Akkaya, Jandarma ekiplerinin nezaretinde hastaneye giriş yaptı. Ardından Hastane ekip aracına bindirilerek Adliye'ye götürüldü. Adliye binasına girerken de gülmeye devam eden Uğur Akkaya, ellerini açarak dua etmeye çalıştı. Jandarma ekipleri zanlıyı adliye binasına götürdükten sonra, cinayette kullandığı tespit edilen ve delil niteliği taşıyan piknik tüpü, bıçaklar ve Uğur Akkaya'nın babasını yakmaya çalıştığı odun parçaları da adliyeye getirildi.

2008 yılında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Aktütün Karakolu'na düzenlenen terör saldırısından sağ kurtulan ancak olaydan sonra pisikolojisi bozulan Uğur Akkaya'nın, yaklaşık 5 yıldır bu nedenle tedavi gördüğü belirtildi. Uğur Akkaya, geçtiğimiz gece saatlerinde tedavi sonrası Ankara dönüşünde babası ve akrabaları ile eve gelmiş, akrabasının evden ayrılmasının ardından babası Ziya Akkaya'yı önce piknik tüpü ile başını ezdikten sonra taşıdığı tuvalette defalarca bıçakladıktan sonra yakmaya çalışmıştı. Sabah eve gelen akrabaları, baba Akkaya'yı ölü bulurken, katil zanlısı Uğur Akkaya'yı da uyurken bulmuştu.
Bu arada Uğur Akkaya'nın cinayeti nasıl işlediğini kaleme aldığı da öğrenildi.

Baba Ziya Akkaya'nın fındık ticareti ile uğraştığı ve Uğur Akkaya'nın rahatsızlığından dolayı herhangi bir işte çalışmadığı öğrenildi.

Yorum Ekle