SON DAKİKA

Ayhan, emekliler gününü kutladı

Türkiye Emekliler Derneği Kdz.Ereğli Şube Başkanı Ali Ayhan Emekliler Gününü Kutluyor, 29 Haziran, 2022 14:07 Güncelleme: 29 Haziran, 2022 14:07 Ayhan, emekliler gününü kutladı

 Türkiye Emekliler Derneği Ereğli Şube Başkanı Ali Ayhan, emeklilerin intibak sorunlarının çözümünü istediklerini bildirdi.

Ayhan, Emekliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, emeklilerin yaşam mücadelesinde yer aldığını ve ülkenin her noktasında emeği bulunduğunu belirtti.

Ayhan yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Türkiye Emekliler Derneği Kdz.Ereğli Şube Başkanı Ali Ayhan Emekliler Gününü Kutluyor,

30 Haziran Emekliler Günü, Türkiye Emekliler Derneği için çok özel bir anlam taşımaktadır. 30 Haziran 1927 tarihinde emekli olan Ulu Önder Atatürk’ ün emekli ve yaşlılara yönelik olarak “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmağa hakkı yoktur.” Sözü, ülkeyi yönetenler ve yönetimine talip olanlar için önemli bir mesaj olarak değerlendirilmelidir.

Sosyal güvenlik, bütün ülkeler için vazgeçilmez ve ihmal edilemez temel bir insan hakkıdır.

Sosyal Güvenlik, çalışanların yaşlılık döneminde en kutsal hak olan emekli aylığının yetersiz kalması, geçim koşullarını zorlaşmıştır. Emekli aylıklarına yapılan yüzdeli zamların, aylıkları düşük olanların aleyhine bir uygulamaya dönüştüğünden, seyyanen zamlar yapılmalı ve milli gelir artışlarından pay verilmelidir.

Ülkemizin kalkınmasında ve imarında alın teri olan emeklilerimize hak ettiği değerin verilmesi, sosyal devlet olmamızın bir gereği olarak da benimsenmelidir.

Emekli aylıklarında eşitliğin sağlanması için intibak yapılmalı,

Alt sınır emekli aylığı, asgari ücret ile eşitlenmeli,

Emeklilerimize dini bayram öncesi ödenen ikramiyeler güncellenmeli ve bir artış sistemine endekslenmelidir,

Sağlık hizmetlerinde emeklilerden katkı payları alınmamalı,

Vergi iadesinin karşılığı olarak getirilen yüzde 4-5 arasında değişen ek ödeme oranları yüzde 10 a yükseltilmeli,

Evi olmayan emeklilerimizin TOKİ vasıtasıyla uygun koşullarda konut sahibi olmalı,

Türkiye Emekliler Derneği, yukarıda sıralanan taleplerimizin gerçekleşmesi için mücadele etmektedir. 30 Haziran Emekliler Günü kutlu olsun.

 

Yorum Ekle