SON DAKİKA

Atıklar, Belediye tarafından geri dönüşüme kazandırılıyor

Ereğli Sahildeki atıklar, belediye tarafından geri dönüşüme kazandırılıyor 03 Ağustos, 2018 09:40 Güncelleme: 03 Ağustos, 2018 09:40 Atıklar, Belediye tarafından geri dönüşüme kazandırılıyor

Kdz. Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün, Ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması amacıyla ilçenin sahil şeridindeki kafe ve restoranlarda Ağustos ayı itibariyle bir çalışma başlattığı bildirildi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, “Uygulama kapsamında, ambalaj atığı toplama poşetleri ZONÇEB tarafından yetkilendirilen firma tarafından işyerlerine verilmekte, bu poşetlerde biriktirilen ambalaj atıkları yine firma tarafından toplanarak atıkların geri dönüşümünün yapılması sağlanmaktadır.

Toplanan atıklar; plastik atıklar, pet şişeler, cam şişe ve kavanozlar, kâğıt-karton atıkları, alüminyum ve tetrapak içecek kutularıdır.

Ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması, yaşanabilir bir çevrenin oluşması ve doğal kaynaklarımızın korunması için önemli olup, aynı zamanda tüm atık üreticilerinin yasal yükümlülüğüdür.” denildi.

 

Yorum Ekle