SON DAKİKA

Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 87'nci yıl dönümü kutlandı

Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 87'nci yıl dönümü kutlandı 26 Ağustos, 2018 15:25 Güncelleme: 26 Ağustos, 2018 15:25 Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 87'nci yıl dönümü kutlandı

  Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 26 Ağustos 1931 yılında Ertuğrul Yatıyla Zonguldak’a teşriflerinin 87’inci yıldönümü Valilik Binası önünde yapılan törenle kutlandı. Törene; Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şube Başkanı Ayhan Kafalı, İl Jandarma Komutanı Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, CHP İl Başkan Vekili Hakkı Güney, Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman ve daire müdürleri katıldı.

  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemine değinen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, bundan tam 87 yıl önce Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, şehrimize teşriflerinin büyük önem arz ettiğini, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yurt gezilerine ehemmiyet gösterdiğini, halkın ise büyük bir coşku ve mutluluk ile Ulu Önder’i karşıladığını belirtti. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Atatürk’ün Zonguldak’a 26 Ağustos 1931 yılında Ertuğrul Yatı ile gelmesi ile birlikte, incelemelerde bulunduğunu özellikle maden ocaklarında çalışan işçilerimizin sosyal güvencelerinin artırılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi ayrıca ilk işçi haklarını koruyan teklifin kanunlaşarak yürürlüğe girmesi gibi yapılan yeniliğin ardından, yabancıların da havzadan çekilmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Başkan Akdemir, maden ocaklarının millileştirilmesi ile birlikte, Yüce Atatürk’ün şehrimize teşriflerinin ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

           Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in konuşmalarının ardından, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ayak bastığı yer olan Maden Mühendisleri Odası Yanından denize karanfil atıldı. Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı tarafından getirilen Türk Bayrağı, Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan tarafından kabul edildi. Ardından, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimize teşrifleri sırasında, kendisini çiçekle karşılayan ve o dönem 5 yaşında olan Ayten Alper heykeli ve o döneme ait yer alan fotoğraf sergisi gezildi.

Yorum Ekle