SON DAKİKA

ATATÜRK'ün Zonguldak'a gelişi kutlu olsun

ATATÜRK'ün Zonguldak'a gelişi kutlu olsun 25 Ağustos, 2017 14:10 Güncelleme: 25 Ağustos, 2017 14:10 ATATÜRK'ün Zonguldak'a gelişi kutlu olsun

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Atatürk'ün Zonguldak'ı ziyaretinin 86'ıncı yıldönümü nedeni ile bir mesaj yayınladı.

CHP'li Demirtaş mesajında şunları ifade etti: 

"Bugün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak'a  gelişinin 86.yıldönümünü kutluyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk bundan 86 yıl önce bilime, çağdaşlığa ve sanayiye verdiği önemi Zonguldak'a gösterdiği yakın ilgi ile ortaya koymuştur. Zonguldak'ı bir sahil kasabasından ekonomisi güçlü, madenciliğin lokomotifi olan bir çağdaş kente dönüştüren Büyük Önder Atatürk'ü saygı ve rahmet ile anıyorum. 

ANLAMLI TESADÜF! 

Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası, Büyük Taarruzun'un başladığı, hayatımızın her alanında eksilen ADALETİ konuşacağımız "Adalet Kurultayı" ile aynı güne denk gelen Atatürk'ün Zonguldak'ı ziyaret ettiği 26 Ağustos tarihi, bu yıl her zamankinden daha anlamlı ve önemlidir. 

SALDIRILAR HEYKELLERE DEĞİL, ATATÜRK İLKELERİNE! 

Son dönemde Atatürk heykellerine yapılan saldırılar da hepimizi derinden üzmektedir. Zonguldak'ta Atatürk'e çiçek veren kız çocuğunu sembolize eden heykele yapılan saldırı düşündürücüdür.

Bu tip saldırılar aslında laik, sosyal, hukuk devletine yönelik düşmanlığın göstergesidir. 

Atatürk'e, çağdaş Zonguldak'a, uygar Türkiye'ye sahip çıkmak için her zaman olduğu gibi bugün de azim ve kararlılıkla mücadele edeceğiz.

Ulu Önder Atatürk'ün, laik, demokratik, çağdaş Türkiye hedefinin savuncusu olarak her zaman mücadelemize devam edeceğiz. 

Bu duygularla Mustafa Kemak Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 86.yıldönümünü kutluyor,kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'e, Zonguldak başta olmak üzere ülkemiz için yaptıklarından dolayı bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

 

Yorum Ekle