SON DAKİKA

Atama kurası gerçekleştirildi...

226 Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınının Atama Kurası Gerçekleştirildi 06 Ekim, 2017 16:07 Güncelleme: 06 Ekim, 2017 16:07 Atama kurası gerçekleştirildi...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hak sahibi olduğu tespit edilerek Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilen 226 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atama kurası, 6 Ekim 2017 Cuma günü Devlet Personel Başkanlığı’nda noter huzurunda gerçekleştirildi. Hak sahiplerinin atama teklifleri yapılırken, atanmayı istedikleri ilk il tercihleri ile öğrenim durumları dikkate alındı.

226  istihdam hakkı sahibinden; 7’si mühendis, 12’si öğretmen, 5’i tekniker, 17’si teknisyen unvanlı kadrolara, 19’u ise öğrenim durumları itibariyle ihraz ettikleri unvanlar dikkate alınarak veteriner hekim, sportif eğitim uzmanı, sosyal hizmet uzmanı, hemşire, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, çocuk eğiticisi, unvanlı kadrolara, 71’i memur unvanlı kadrolara, 94’ ü hizmetli  unvanlı kadrolara, 1’ inin ise işçi kadrolarına atama teklifleri gerçekleştirildi.

PERSONEL KABUL EDEN KURUMLARA ATAMA YAPILDI

Atama teklifleri E- uygulama  sistemi üzerinden bu kapsamda personel talep eden kamu kurum ve kuruluşlarına yapılmış olup, kurum ve kuruluşlarının; 19’u  üniversite, 20’si bakanlık ve bağlı kuruluşu, 2’si kamu iktisadi teşebbüsü, 1’i askeri kurum, olmak üzere toplam sayısı 42’dir.

İSTİHDAM HAKKI SAHİPLERİ TEBLİĞDE BULUNULMASINI BEKLEYECEK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ilgililerin atama işlemleri, yazıların kurumlara ulaşmasından itibaren başlayacak olup bundan sonraki süreçte istihdam hakkı sahiplerinin, kurumların atama işlemlerini tamamlamalarını müteakiben kendilerine tebliğde bulunmasını beklemeleri gerektiğini de belirtti.

SONUÇLAR NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

İgililer atama teklif sonuçlarına 06 Ekim tarihi saat 17.00 itibariyle www.dpb.gov.tr adresinden ulaşabilecekler.

Yorum Ekle