SON DAKİKA

Arslan Keleş TSO Başkanlığına adaylığını açıkladı

İş adamı Arslan Keleş TSO Başkanlığına adaylığını açıkladı 25 Ağustos, 2017 15:54 Güncelleme: 25 Ağustos, 2017 15:54 Arslan Keleş TSO Başkanlığına adaylığını açıkladı

Karadeniz Ereğli’de, Keleşler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Arslan Keleş, düzenlediği toplantıyla Ekim-Kasım aylarında gerçekleştirilecek Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu seçimlerinde adaylığını açıkladı. 

Keleşler Park Otel toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, daha önce TSO seçimlerine aday olan Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem ve grubundaki çok sayıda işadamı ile  Arslan Keleş’i destekleyen  TSO üyesi işadamları katıldı.

Keleş, adaylık açıklamasında ekibiyle birlikte Ereğli’yi daha vizyoner, çağdaş hale getirmek için çalışacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Ben ve arkadaşlarım Ereğli’mizin güçlü, geleneksel yapısını geleceğe taşımak için yola çıktık. Bizler bu şehirde kazanan, bu şehie kazandıran bu şehirde istihdam yaratan yatırımcılar, sanayiciler ve tüccarlar olarak şehrimizin varlıklarına sahip çıkmamız gerektiğine inanıyoruz.

Gelecek nesiller için daha güçlü bir Ereğli’yi hedeflemek zorundayız. Ereğli’nin bu hedefe doğru yürümesi hep birlikte atacağımız adımlara bağlıdır. Gelenekten Geleceğe  Büyük Ereğli olarak belirlediğimiz sloganımızın önemli bir anlamı var.  Bu slogan geçmişte bu şehre yatırım yapmış, bugün yatırım yapan, gelecekte yatırım yapmayı planlayan herkesi kucaklayan yönetim anlayışımızı ifade eder. Bu slogan, Ereğli’yi büyütmeyi hedef alan yönetim anlayışımızı ifade eder.

Ereğli’nin ekonomisine sahip çıkmak için önce Ereğli’nin sahip olduğu değerleri bilmek gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda öncelik artık üniversitemizin, sanayiye baktığımızda Erdemir başta olmak üzere büyük yatırımlarıyla bugün dünyanın tanıdığı şirketlerimiz bizim güçlü kanatlarımız halindedir. Sahip olduğumuz tarihi eser ve değerlerle, konaklama olanaklarımızın gelişmesi sayesinde turizmin hareketlendiğine tanıklık ediyoruz. Kültür ve sanat her zaman olduğu gibi Ereğli’nin kendiliğinden oluşan değerleridir.

Ereğli’nin sahip olduğu değerler bir bütündür ve bu bütün hepimizindir. Ereğli bütün değerleriyle vardır ve tüm değerleriyle birlikte büyümektedir. Bugün Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri Karadeniz Ereğli’dir. Gelişmişlik sıralamasında ilçeler arasında baktığımız zaman Ereğli ön sıralardadır. Ekonomik ve sosyal kaynaklarıyla Türkiye’nin gözbebeğidir.”

“BİRLİKTE HAREKET ETMENİN ÖNEMİNE İNANIYORUZ!”

Bu şehrin geleceği için el ele verdiklerini belirten Keleş, şöyle devam etti:

“Ben ve arkadaşlarım bu güzel memleketin köklü geleneklerini genç fikirler ve dinamik projelerle geleceğe taşıyacak oluşumların heyecanı içindeyiz. Bugün içinde bulunduğumuz durağan durumdan çıkışı sağlayacak bilgi birikimi ve donanıma sahibiz. Çıktığımız yol Ereğli’de var olan sanayicimizin, esnafımızın, yatırımcımızın, girişimcimizin hayal ettiği hedeflere giden yoldur.

Birlikte hareket edemedikten sonra hedefe varmak anlamını yitirir. Bu nedenle biz, her zaman birlikte hareket etmenin önemine inanıyoruz. Önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek seçimlerde Kardeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde arkadaşlarımızla birlikte yönetime adayız. TSO’nun geleceği için hazırlamış olduğumuz projelerimiz ve yönetim stratejilerimizi açıklayan kapsamlı bir basın açıklamasını önümüzdeki günlerde yapacağız.”

“AYNI ÇATI ALTINDA AYNI HEDEF”

Keleş, nasıl bir çalışma ile Ereğli’yi bir noktaya götürecekleri sorusuna , “Aynı otobüsün içinde farklı temsil noktalarındaki arkadaşlarımızı maalesef göremiyoruz. Başlangıçtaki fotoğraf da bunun göstergesidir. Bundan sonra Ereğli’nin menfaati olan her noktada birlikte olacağız.  Aynı çatı altında aynı hedefe yürüyeceğiz” cevabını verdi.

Proje ve stratejilerini daha sonra açıklayacağını belirten Keleş, “Ereğli’yi büyütmemiz gerekiyor. Hedefimiz Ereğli’yi büyütmek. Ereğli’de en büyük problemlerden biri istihdam. İstihdamı arttırmamız gerekiyor. Bunun için de dışarıdan yatırımcı çekmemiz gerekiyor. En önemli sorunları tespit edip bunlara yönelik çalışmamız olacak” dedi.

“HİZMETLERİ DAHA İLERİ GÖTÜRMEK İÇİN…”

Mevcut TSO yönetiminin bu işi yapamadığını mı söylediğinin sorulması üzerine Keleş,  “Seçilmiş yönetimin içindeki arkadaşlar iki dönemdir gayret ediyorlar. Mutlaka hizmetleri vardır ama biz yeterli olmadığını düşünüyoruz. Bu hizmetleri daha ileri götürmek için biz bu işe adayız” diye konuştu.

Keleş, “Bir iddianız var bu iddianın içini neyle dolduracaksınız? Aslan Keleş TSO başkanı olduğunda nasıl bir tavır koyacak?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bir siyasi kimliğimiz var ama yönetime aday olan arkadaşlar olarak hepimiz farklı siyasi partilerden geliyoruz. Biz farklı renkleriz. Artık Ereğli’de bir araya gelen bir kurum kimliği haline gelmemiz gerekiyor. TSO En güçlü sivil toplum kuruluşudur. Dolayısıyla çok güçlü temsil edilmesi gerekir. Maksat kavga etmek değil, üzüm yemek için buradayız. Kimseyle menaat ilişkisi beklemeden, kendimize siyasi hedef koymadan buradayız. Burası bir sıçrama tahtası mıdır? Hayır. Burası çok önemsediğim bir kurum. Bu kurumu layık olduğu vizyon ve değerlere taşımak için çalışacağız. Bunu da ekiple yapabiliriz. Sadece TSO Meclisi ve yönetimi ile de bu iş olmaz. Tüm şehirdeki STK’ları, meslek odalarını da işini çine katarak çözüm alabiliriz. Zonguldak’tan Ereğli farklı gözükür, Ereğli’den de Zonguldak farklı gözükür.  TSO Yönetimine gelebilirsek bunu da değiştirmeye talibiz. Batı Karadeniz’deki tüm TSO’ları bir araya getirmeye çalışacağız ki buraya dışarıdan yatırımcı alabilelim. Bu sadece Ereğli meselesi değil, Zonguldak’a bütün olarak bakmamız lazım. Ereğli ve Zonguldak’ı, Düzce ve Akçakoca’yı entegre etmemiz lazım.”

“KAVGAYA GEREK YOK!”

Amaçlarının eleştirmek olmadığını belirten Keleş, “Biz çözüm önerilerimizle, yaptıklarımızla farklılığımızı ortaya koyacağız. Kavga etmek kolay, magazinsel olur, popüler hale geliriz ama gerek yok buna. Bizim yapmak istediğimiz birlikte Ereğli’de neleri değiştireceğiz.  Şehri tekrar sanayi şehri haline getirmemiz gerekiyor. Gemi endüstrisi ile ilgili bir kriz var, hala devam ediyor. Üretim çeşitliliğini arttırmamız gerekiyor. Öğrenci sayımızı acil şekilde arttırmamız gerekiyor” diye konuştu.

“EREĞLİ’DE GÜÇLÜ BİR EROZYON VAR!”

Bir önceki seçimde Ereğli TSO’nun üye sayısı 3 bin 200 iken, bu seçimde 1765 olduğunu ifade eden Keleş, “Ereğli’de güçlü bir erozyon var, erime var. Yedi meslek grubumuz var etkin bir şekilde çalışmaları gerek. Maalesef bunlar bugüne değin etkin şekilde çalışmadı. Kadın girişimciler, genç girişimciler ortada yok.  Bunları hayata geçirmek gerekiyor. Olmayan komiteler için ayda bir kez imza vermenin bir anlamı yok. Bu memleketin çok sorunu var. Herkesin bir fikri var. Herşeyi benim bilmem de mümkün değil. Böyle bir iddiam yok. İrfan bey vizyonumuz, misyonumuz bir yere kadar dedi. Hiçbir yere aday olmadığını söyledi. Koltuklar ilelebet oturulacak makamlar değildir.  Bırakabilmek lazım. Bırakmak güzeldir, erdemdir” ifadelerini kullandı.

TSO YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ: “LAFA GELİNCE…”

Mevcut yönetimin her zaman diğerlerinden bir adım olduğunu, ellerinde birtakım doneler bulunduğunu belirten Keleş, “Odamızın yedi meslek grubu var,  üye sayısı 1765. Bunu yedi meslek grubuna bölmüşler. Tüm listeleri yayınlamışlar. Dilekçeyle listeleri almak için başvurduk. Üye listelerinde adres bilgileri yok, yetkili kişi bilgileri yok, telefonlar yok.  Sadece şirket isimleri var , nace kodu ve yaptığı iş kolu var. Ben bu odanın üyesiyim. Bu tesisin ortaklarından biriyim. Tesisimle ilgili bir hizmet yapacağım oda üyelerine belki. Keleşsan yetkilisi özel bir bilgi değil. Cep telefonu özel bir bilgidir ama adresi, yetkili kişisi olması gereken bilgidir. Arkadaşlar bunu unutkanlıklarından demeyeceğim, kasıtlı olarak bunları eksik koydular. Kendi ellerindeki listelerde bunlar var.  Bu çok adil bir anlayış, yönetim tarzı olmuyor. Lafa geldi mi, herkes adaletten iyilikten, güzellikten bahsediyor ama listelere geldiği zaman yok. Bir önceki yönetim eleştirilir ama bunu herkese vermişti.  Cep telefonlarına kadar herkesin elindeydi.  Bugün sadece kendi ellerinde var, bizde yok. Bu mudur adalet? İçlerinde çok sevdiğimiz, adil olduğunu düşündüğüm arkadaşlarımız var ama buna çanak tutuyorlar. Bu olmaz.  Sorduğumuz zaman Ereğli’de hepsi şahıs şirketi diyorlar. Ereğli’de yüzde otuz, kırk tüzel kişilik. Bu listeler çıkarsa işten atılmakla tehdit ediyorlar insanları”  eleştirisinde bulundu.

Keleş, Erdemir’in yönetim kuruluna katılıp katılmayacağına ilişkin bir soruya ise, “Önce kendileriyle görüşmemiz lazım, ondan sonra değerlendiririz” cevabını verdi.

ERDEM: “ARSLAN BEYLE BİRLEŞMEYE KARAR VERDİK”

Deniz Ticaret Odası Başkanı ve önceki dönem TSO Başkan Adaylarından İrfan Erdem,  bundan önceki TSO seçimlerine ayrı ayrı girdiklerini belirterek, mevcut yönetimi değiştirmek istedriklerini ama bunu başaramadıklarını belirterek şunları söyledi:

“bugünkü yönetim için, TSO yönetimi için, hepsi benim için iyi insanlardır. Yönetici olarak ringe çıkmak çok önemlidir. Onlar da ellerinden geleni yapmak istiyorlar. Ama görünen o ki verdikleri mücadele Ereğli’ye yetmiyor.  Buna proje noksanlığı, projelere hakim olamama diyebilirsiniz. Ereğli’nin bir daha dört beş yılını çalmamak için Aslan Beyle birleşmeye karar verdik. Her şeyin hayırlısı. Niye bu yönetimi değiştirmek istiyoruz. Bize göre bu yönetim başarılı olamamıştır. Belki kendilerine göre başarılı olmuşlardır. Kimseyi tenkit etmek istemiyorum. Arkadaşların kapasitesi bu olabilir, bu kapasiteyi zorlamadıkları için Ereğli bir yere gidemedi. Ereğli’nin bundansonraki beş yılını çaldırmamak için bu yönetimi değiştirmek zorundayız. Ben Ahmet gelsin, Hüseyin gelsin, Aslan gelsin derdinde değilim. Aslan da başarısız olursa onu da değiştirelim. Burada Ereğli’nin menfaatleri önemli. Burası Ereğli, Ereğli iyi olursa siz de iyi olursunuz. Gelecekle ilgili kaygınız olmaz. Şimdi her tarafa çekilen bir Ereğli var. Böyle bir yere gidemeyiz. Ben de dahil, TSO’ya üye herkes bu sorumluluğu taşımak zorunda. Taşımıyorsanız Tacir, tüccar olamazsınız.”

“İRFAN ERDEM OLARAK ADAY DEĞİLİM!”

Kendisinin bugünkü yönetimi tenkit etmediğini ama başarısız bulduğunu dile getiren Erdem şunları söyledi:

“. Aslan beyle arkadaşları oturacaklar, yeni bir kadro seçecekler. Ereğli’nin sıkıntıları fazla.  Siyasi olarak da fazla. Belediyeyi düşünebiliyor musunuz, ekseriyet sizde, belediye encümenini CHP’ye veriyorsunuz. Doğru mu, değil. Demir çelik ile münasebetlere bakıyorsunuz o da iyi değil, politikacı, DTO, TSO hepsi birbirine karışmış durumda.

İrfan Erdem olarak aday değilim. Genç, yeni nesilleri getirmek lazım. Biz vizyonumuzu tamamladık. Yaşımız bu gibi işletmelerde, STK’larda başkanlık yapmaya müsait değil. Donanımımız müsait, bilgimiz müsait, konulara vakıfız, hükümetle aramız iyi. Olmayan ne var, enerji. Ayda iki defa Ankara’ya gideceksiniz. İki gün Ankara’da kalacaksınız. Senede yirmi dört gün eder.  Bir bakanlıktan çıkıp diğer bakanlığa gideceksiniz. Bu enerjimiz var mı, belki başlangıçta olur ama sonra düşer.  Genç insanların ufkunu açmak lazım.

Şahısların Ereğli’si olmaz, Ereğlililerin Ereğlisi olur. İnsan nerede karnını doyuruyorsa vatanı orasıdır. Hayatım boyunca ne kazandıysam Ereğli’ye harcadım. Vizyonumuz olması lazım. Ereğli’yi vilayet yapmamız lazım. Bunun için genç insanların burada görev yapması lazım.   . Bu iki grubun birleşerek Ereğli’ye hizmet edeceğine inanıyorum. Benim kendilerinden ricam şudur. Bunu sen ben kavgası yapmayın.  Burada önemli olan şey Ereğli. Ereğli rahat olursa, istikrarlı olursa sizler de istikrarlı olursunuz.

“GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇMAMIZ LAZIM”

Erdem, bir soru üzerine “ Gençlerin önlerini açmamız lazım. Ben hiçbir göreve talip değilim. Deniz Ticaret Odası başkanlığı da yapmayacağım. Bizim de üstlerimiz var illa devam et derlerse o zaman şartlar değişiyor “diye konuştu.

Erdem, kendisine göre tüm adayların birleşmesi gerektiğini savundu.

 

 

Yorum Ekle