SON DAKİKA

ALKOLLÜ GENÇLER, HALK OTOBÜSÜNE SALDIRDILAR

Ereğli'de halk otobüsüne yapılan saldırı güvenlik kameralarına yansıdı. Saldırı esnasında çoğu dershane öğrencisi olan yolcular korku dolu anlar yaşadı. Gözyaşına boğulan öğrenciler, haber verilir verilmez karakola gelen babalarına sarıldı. 27 Aralık, 2013 16:26 Güncelleme: 27 Aralık, 2013 16:26 ALKOLLÜ GENÇLER, HALK OTOBÜSÜNE SALDIRDILAR

Ereğli'de halk otobüsüne yapılan saldırı güvenlik kameralarına yansıdı. Saldırı esnasında çoğu dershane öğrencisi olan yolcular korku dolu anlar yaşadı. Gözyaşına boğulan öğrenciler, haber verilir verilmez karakola gelen babalarına sarıldı.

Olay, gece saatlerinde Yeşiltepe Kepez mevkiinde meydana geldi. Niyazi Gültekin (34) idaresindeki 67 M8524 halk otobüsüne, yolcu aldıktan sonra taş ve bira şişeleri atıldı. Yolcularını indirmeden Bağlık Karakolu'na gelen sürücü, şikayetçi oldu. Öğrenciler ise göz yaşlarına boğuldu. Öğrencilerin aileleri, haberi alır almaz karakola akın etti. Bazı öğrencilerin babaları, şikayetçi olacaklarını söyledi.

Olayı gerçekleştirdiği iddia edilen Saadettin Gültekin (19) ve Ahmet Özcan (34) polis tarafından kısa sürede yakalanarak Bağlık Karakolu'na getirildi. Halk otobüsü sürücüsü Niyazi Gültekin ile 3 yolcu ifadeleri için karakola alındı.

Olay sırasında otobüste olan öğrencilerden Harun Akbulut, taş ve bira şişesi atan şahısların otobüsün önünü kesmeye çalıştıklarını söyledi.

Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz, zanlıların alkollü olduğunu, otobüse neden saldırdıklarını öğrenemediklerini ifade etti. Karakolda ifade veren ve kendilerine saldıran kişileri tanımadığını söyleyen otobüs sürücüsü Niyazi Gültekin ile yolcular ifadelerinin ardından karakoldan ayrıldı.

Zanlılar da serbest bırakıldı. Zanlılar ile otobüs sürücüsünün daha önceden husumeti olduğu iddia edildi.

GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Diğer yandan otobüse yapılan saldırı, otobüsün güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülere göre Niyazi Gültekin, araca atılan taştan sonra yolcuları indirmeden yola devam ediyor. Niyazi Gültekin'in arkadaşı polise haber veriyor. Otobüs içerisinde bulunan çoğu öğrenci olan yolcular, otobüsün arka tarafına doğru yığılıyor. Niyazi Gültekin 'çökün' giye bağırıyor. Çöken yolcular, karakolda otobüsten iniyor.

Yorum Ekle