SON DAKİKA

Alaplı’ya 11 Okul Hamlesi…

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, “Alaplı İlçesi’nde biten, başlayan, devam eden planlanan, ihalesi hazırlanan ve programlanan 11 okulun bulunduğunu belirterek, Cumhuriyet tarihinde bu kadar okullaşma Alaplı’da olmamıştır” dedi. 20 Haziran, 2018 07:18 Güncelleme: 20 Haziran, 2018 07:18 Alaplı’ya 11 Okul Hamlesi…

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, “Alaplı İlçesi’nde biten, başlayan, devam eden planlanan, ihalesi hazırlanan ve programlanan 11 okulun bulunduğunu belirterek, Cumhuriyet tarihinde bu kadar okullaşma Alaplı’da olmamıştır” dedi.

24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında seçim ziyaretlerini Alaplı İlçesinde sürdüren Çaturoğlu, İlçe Başkanı Mustafa Yavuz ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak’ı makamlarında ziyaret ederek, tamamlanan ve devam eden çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

İKİ OKULU GEZDİ

Çaturoğlu ziyaretleri sonrasında bir hafta sonra inşaatı tamamlanarak teslim edilecek olan 690 evler mahallesinde 7 Milyon TL muamman bedelle yapılan İmam Hatip Lisesi ve Pansiyonu ile inşaatı süren 1050 evler bölgesinde Kemal Yaman tarafından yaptırılan anaokulu inşaatında incelemelerde bulundu. Milli Eğitim Müdürü Çevik’ten bilgi alan Çaturoğlu, burada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Alaplı’da Cumhuriyet tarihinde bu kadar okul yapılmamıştır. Tam 11 okul İlçemize kazandırılmış olacak. Bu şekilde bir yatırım Alaplı’da Cumhuriyet tarihinde yok” dedi.

İlçemizde tamamlanan Çatak İlköğretim Okulu, Atatürk Ortaokulu, Karşıyaka Anaokulu, FETO’dan alınan ve Ahmet Zeki Ortaokulu yapılan eski Hayri Gülsoy Okulunda eğitim öğretim yapılmaya başlandı. Bir hafta sonra teslim edilecek olan İmam Hatip Lisesi ve Pansiyonunun yanı sıra 1050 evlere yapılan Özel Eğitim Okullarımızda inşallah Eylül ayında eğitim öğretime başlayacaktır. Bunların yanı sıra 4 tane okulumuzda ihale aşamasındadır. Bunlardan biri Yeni Siteler Bayrak tepeye yapılacak olan İmam Hatip Ortaokulu, Aşağıdağ köyü okulu, Karşıyaka’ya yapılacak ilköğretim okulu, Yine Halk Eğitim Merkezinin olduğu alanın yıkılarak yeniden yapılacak olan Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okuludur. Yine hayırsever Kemal Yaman tarafından yaptırılan anaokulu inşaatına da başlandı. Bunlarla birlikte derslikler ve okullaşma konusunda yaptığımız yatırımları kimse görmezden gelemez diyen Çaturoğlu, biten, başlayan, devam eden planlanan, ihalesi hazırlanan ve programlanan 11 okul Alaplı’mıza hayırlı olsun.”

Yorum Ekle