SON DAKİKA

Alaplı’da kadın futbolu adına bir ilk…

Alaplı'da kurulan Vavacars Fatih Karagümrük Alaplı Futbol Okulu’nda ilçede bir ilke imza atılarak, kadın futbol takımı oluşturulmasında öncülük yapılıyor. 12 Ağustos, 2021 10:26 Güncelleme: 12 Ağustos, 2021 10:26 Alaplı’da kadın futbolu adına bir ilk…

Alaplı’da, yaklaşık bir buçuk ay önce kurulan Vavacars Fatih Karagümrük Futbol Okulunun antrenörü-Beden Eğitimi Öğretmeni Özge Demirel, şuan için 14 öğrenci bulunan futbolcu adaylarıyla ilgili bilgiler vererek, ailelerin spora gönüllü çocukları desteklemesi çağrısında bulundu.

Alaplı’da ilk olsa da bölgemizde ve ülkemizin daha birçok kentinde kadınlardan oluşan ve başarılar elde edilen takımların olduğunu hatırlatan antrenör Demirel, ayağı topa değmemiş ancak istekli olan kişilerin düzenli çalışmalarla sadece bir ayda önemli bir yol kat ettiğine dikkati çekti. Bu durumun önemli bir başlangıç olduğunu kaydeden Özge Demirel, önemli mesajlar verdiği açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

‘GURUR DUYUYORUM’

“Alaplı’da daha önce kadın futboluyla ilgili adım atılmamış. İlk adımı, Fatih Karagümrük Alaplı Futbol Okuluyla atılmış oldu. Ben de bunun antrenörlüğünü yapmaktan gurur duyuyorum.      

Kızların şöyle bir avantajı var; Bir kere işi bilen kişilerle çalışıyorlar. İkincisi de, kızların aslında futbola dair altyapısında bir şeyler varmış ama genelde çok iyileri arandığı için etraftaki kulüpler, bu işi isteyen kızlara fırsat vermemiş olabiliyor. Tabii bir kurumun ve kişilerin yönlendirmesi ve disiplinli çalışmalarda çok önemli. Sadece kondisyonun iyi olması da yetmez bu işi istemek, gönül vermekte önemli. Bu çalıştırdığım futbolcularda bu özveriyi görüyorum.

Düzenli çalışmalar ile takım olarak çok daha iyi yere geleceklerine inanıyorum. Biz, isteyip de, gönüllü olup da, öğrenme isteği olan kızlara eğitim veriyoruz. Yani bu yetenekli bunu alayım, bunun yeteneği yok bunu bırakayım deniyoruz. Öğrenmek isteyen herkese futbolu öğretiyoruz ki, gerçekten içinden gelenin yeteneği ilk başta görünüşte olmasa da, yeteneği ortaya çıkabilir. Bunun örnekleri vardır. Bunu topluma göstermek istiyoruz ve bu anlayışla ilerliyoruz, çalışma azmimizi hep dinç tutuyoruz.

Çok başarılısı da gelse, ayağını hiç topa değdirmemiş olan da gelse, aynı anlayışla karşılıyor hiçbir şekilde ayrım yapmıyoruz. ‘Sen yapamazsın-olmaz’ gibi ifadelerden kaçınıyorum.

Bir ayda daha önce top oynamamış olan top oynamış olanla aynı kademeye geldi. Çünkü istiyorlar…

Şuan futbol okulumuzda, 8-12 yaş arası 14 futbolcumuz mevcut. Futbol okulumuz, 6 hafta önce faaliyete geçmiştir ve bende en başından beri antrenör olarak görev yapıyorum. Bu işin eğitimini görmüş, futbolun içinden gelmiş istekli bir antrenör olarak verebildiğim eğitimin en iyisini vermeye çalışıyorum. Takım olarak çok iyi anlaşıyoruz. Antrenmanlarımızın tamamının teknik bir altyapısı vardır. Bence bayanların, bayan hoca ile çalışmasının da biraz daha çok verimli olduğunu düşünüyorum. Keza, kulüp koordinatörümüzde aynı şekilde düşünüyor.

İLK HEDEF LİGLERE KATILMAK…

Hedefimiz liglerde mücadele edecek kadın futbol takımı oluşturmak. Biz futbol okulumuzda kurs veriyoruz. Antrenmanlar yapıyoruz. Kadın futbol takımı aşamasında seçmeler yapacağız. İlerleyen aylarda, ligler için amatör kitapçık açıklanırsa, kursiyerlerimize bir kulüp bünyesinde lisanslar alarak liglere katılmalarını hedefliyoruz. Elbette pandemi koşulları da göz önünde bulundurulmalı. Eylül ya da Ekim gibi bu takvim açıklanırsa, bölgemizde bulunan bir futbol takımına bağlı olarak lisans alınacak. Tabi ki salgın koşullarından dolayı bir belirsizlikte var. Bekleyeceğiz. Bu sürece kadar kursiyerlerimiz antrenörleri eşliğinde çalışmaya devam edecekler.

Yeni sezonda ligler başladığı takdirde plan takvimini belirleyerek, futbolcularımız karşılaşmalarda yer alabilecekler. Bunlar şuan da önemli hedeflerimizdendir. Gelişmeler oldukça futbol okulu olarak kamuoyuna duyurulacaktır.

Buradaki amacımız yenmek ya da yenilmek değil. Sadece genç arkadaşlarımıza spor ahlakını ve disiplinini aşılamaktır. Takımın gelecekte daha güzel yerlere gelebilmesi ve yöremizi temsil etmeleri adına herkesin desteğini bekliyoruz.”

AİLELERDEN DESTEK BEKLENİYOR…

Bu durum Alaplı’da bir olsa da ülkemizde yaygınlaşmaktadır. Aileler, istekli çocuklarını getirsin. Buyursunlar, antrenmanlarımızı izlesinler. Kadınlar birçok alanda faaliyet göstermektedir, futbolda bunlardan biri. Çeşitli dallarda milli kadın sporcularımız uluslararası alanlarda ülkemizi temsil ediyor. Alaplı’dan neden çıkmaması için hiçbir sebep yok. Toplum olarak bu durum desteklenmelidir. Öğrencilerimiz normal eğitimleriyle birlikte yaz okullarında da sporuna devam edebilir. Okul takımları oluşturulup, bu takımlarda faaliyet gösterebilirler. Kendilerine hedef belirlemeleri gerekiyor. Ben öyle yaptım ve beden eğitimi öğretmenliği okudum. Farklı bir meslekte olsalar da isterlerse spordan kopmayabilirler. Bizim amacımız futbolu-sporu sevdirmek.

Ülkemizde ve uluslararası alanda başarı gösteren kadın sporcularımız var. Gurur duyuyoruz. Ailelerden de, yerel yöneticilerden de destek bekliyoruz.

Biz illa birinci olalım, o bundan iyi olsun demiyoruz. Zaten istedikleri ve çalıştığımız sürece başarılı olacaklarına inanıyorum. Arada tatlı rekabetler olacaktır elbette. Futbolun doğasında da bu var. İstekli olanları, hayatında hiç futbol oynamamış olanlar dahil Fatih Karagümrük Alaplı Futbol Okulumuza bekliyoruz. Alaplı Çalışkanlar halı sahasında, Pazartesi-Çarşamba ve Cuma olmak üzere haftanın üç günü antrenman gerçekleştiriyoruz.”

 

Yorum Ekle