SON DAKİKA

ALAPLI BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISI

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları doğrultusunda, cemevlerinin ibadet yeri sayılması oybirliğiyle kabul edildi. 03 Mart, 2015 15:50 Güncelleme: 03 Mart, 2015 15:50 ALAPLI BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISI

Alaplı Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısının ilk oturumu tamamlandı. Toplantıda, gündeme alınan iki önerge maddesiyle birlikte toplam 4 maddeden ikisi  üzerinde daha detaylı çalışma yapılmak üzere oybirliğiyle ilgili komisyonlara havale edilirken, diğer ikisi yine oybirliğiyle kabul edildi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in başkanlığında yapılan toplantıda,  gündemde yer alan imar tadilatı talebi üzerinde daha detaylı çalışma yapılmak üzere İmar Komisyonu’na; pazaryeri yönetmeliği ise Bütçe Komisyonu’na oybirliğiyle havale edildi.

CEMEVLERİNE İBADETHANE STATÜSÜ

Verilen önerge ile gündeme alınan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı doğrultusunda cemevlerinin ibadet yeri sayılması ve diğer ibadethanelerin yasal hak ve olanaklarından faydalanması, yine tüm meclis üyelerinin onayıyla oybirliğiyle kabul edildi. Meclis toplantısını yoğun bir katılımla izleyen Gümelili alevi vatandaşlar, toplantının bitiminin ardından Belediye Başkanı Nuri Tekin’i ziyaret ederek, Başkan Tekin ve tüm Meclis üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür ettiler. Başkan Tekin’e çiçek takdim eden Gümelili vatandaşlar, bunun hem kendileri, hem ülkemiz için çok önemli olduğunu belirterek, “Bir hakkı teslim ettiğiniz için size ve tüm Belediy Meclisi üyelerimize, bu duyarlı yaklaşımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. “ dediler.

Belediye Başkanı Nuri Tekin de, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, her ferdinin eşit haklara sahip olduğunu hatırlatarak, “Herkesin inancına, ibadetine hepimizin saygı duyması gerekiyor. Belediye Meclisimizin bugün aldığı bu karar, bu saygının bir ifadesidir. Ben de tüm Belediye Meclisi üyelerimize, duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. “ dedi.

Toplantıda ayrıca, Belediye Başkanı Nuri Tekin’e, alınan iş makineleri için İller Bankası’ndan alınan kredinin kalan kısmıyla silindir alınması ve devam eden kredi sürecinde sözleşme yapma ve evrak imzalama  işlemi yapmaya yetkili kılınması oybirliğiyle kabul edildi.

Yorum Ekle