SON DAKİKA

AKYÜZ; ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANLIĞINA ADAYIM

Çilek Halk Otobüsleri Başkanı Murat Akyüz, 18 Ocak tarihinde yapılacak olan şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerinde başkanlığa aday olduğunu açıkladı. 26 Aralık, 2013 11:33 Güncelleme: 26 Aralık, 2013 11:33 AKYÜZ; ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANLIĞINA ADAYIM

Çilek Halk Otobüsleri Başkanı Murat Akyüz, 18 Ocak tarihinde yapılacak olan şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerinde başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

18 Ocak 2014 tarihinde yapılacak olan şoförler ve Otomobilciler Odası seçimleri öncesi adaylar netleşmeye başladı. Mevcut başkan Cevdet Civelek’in karşısına, Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz’de aday olduğunu açıkladı.

Keleşler Park Otelde, bugün sabah bir basın toplantısı düzenleyen Çilek Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Murat Akyüz, ‘Ben adaylığımı açıkladığım bu toplantıda tüm şoför arkadaşlarıma şunu taahhüt ediyorum; ister taksici, ister minibüsçü, ister kamyoncu ve isterse servisçi olsun, hiçbir şoför arkadaşımızın sorunu kulak arkası yapılmayacak. Sorun neyse, nerede çözülmesi gerekiyorsa o arkadaşlarımızla birlikte kimin makamına gitmemiz gerekiyorsa gidip o sorunu çözeceğimizi söylüyorum” dedi.

“ŞOFÖRLÜĞE 26 YILIMI VERDİM. BU BİR BABA MESLEĞİ”

Baba mesleği olan Şoförlüğe 26 yılını verdiğini söyleyen Murat Akyüz, bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla ilgili şunları anlattı; “Bugün burada, 18 ocak 2014 tarihinde yapılacak olan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimlerinde başkanlığa adaylığımı açıklamak üzere toplanmış bulunmaktayız.Öncelikle kendimden bahsetmek istiyorum. Baba mesleği olan şoförlüğe 26 yılımı verdim. Meslektaşlarımızın sıkıntılarını en iyi bilenlerden biriyim.

1998-2002 yılları arasında minibüsçü arkadaşlarımın teveccühü ile şehir içi minibüslerinin Hastane ve Lojmanlar Durak başkanlığı görevine getirildim. 4 yıl boyunca derneğimiz üyesi dolmuşların, sorunlarının çözümünde aktif rol oynadım. O süreçte sadece minibüsçü esnafının değil, köylerden şehir merkezine yolcu taşımacılığı yapan şoför arkadaşlarımızın dertleriyle dertlendim. 2002 yılında tüm meslektaşlarımızın birlik ve beraberliğini sağlamak adına tek bir dernek çatısı altında birleşme önerisine kayıtsız kalmayarak Şehir içi ve Köy Minibüsleri Derneğini kurduk. Köy ve şehir içi dolmuşçu arkadaşlarımızın menfaatleri doğrultusunda Petrol ofisleri, Lastikçiler, sigortacılar, araç bakım vb. işyerleri ile görüşerek indirimli hizmet alımları anlaşmaları gerçekleştirdik. Derneğimizin sürekli faal olması bizlerin birbirimize kenetlenmesine vesile oldu. Dernek çatısı altında birlik ve beraberliğimizi en üst seviyeye taşıdık. Dernek başkanı olarak yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte üyelerimizin mutlu günlerinde mutluluklarını, acı günlerinde de üzüntülerini paylaştık.

2007 yılı şehir içi minibüsleri ile halk otobüslerinin birleşmesi neticesinde kurulan Çilek Özel Halk Otobüsleri Kooperatifinde Başkan Yardımcılığına seçildim. 3 yıl sonra 2010 yılında kooperatif üyelerimizin isteği üzerine Başkan adayı oldum ve yapılan kongre sonucu Başkan seçilerek 2 dönemdir kooperatif başkanlığı görevini sürdürmekteyim. “

“HALK OTOBÜSLERİNE KAZANDIRDIĞIMIZ HİZMETLERİ
TÜM ŞOFÖR ESNAFINA YAYMAK İSTİYORUM”

Murat Akyüz, Şoförler Odası Başkanlığı döneminde, Halk Otobüsleri Başkanlığı döneminde kazandırdığı hizmetleri, diğer tüm şoför esnafına yaymak istediğini anlatarak; “Kooperatif başkanlığım döneminde özel halk otobüslerine kazandırmış olduğumuz hizmetler ve avantajları diğer tüm şoför esnafına yaymak istedik. Örneğin yakıtın yüzde 6 oranında indirimli alınması, sigorta bedellerinde indirimlerin alınması, bankalarla anlaşma, üyelerimize yönelik moral yemekleri, seminerler, gelen talepler doğrultusunda cenaze ve düğünlere ücretsiz otobüs tahsisleri gibi hizmetlerimiz halen devam etmektedir. Yine kooperatifimizin anlaşmalı olduğu avukatımızın üyelerimiz dışında durumu iyi olmayan köy minibüslerinin ve servislerin davalarına da yardımcı olmasını sağladık.

Bugüne kadar yaptığımız hizmetler dernek yada kooperatif başkanı olarak kısıtlı imkanlarla yaptığımız hizmetlerdi.

Bizler tüm bu hizmetlerden daha fazlasını verebileceğimizi taahhüt ederek bu göreve talip olduk ve sürekli bu düsturda çalıştık. Şimdi de sadece kooperatif üyelerimize değil tüm şoför esnafına, çok kıymetli meslektaşlarımıza en üst düzeyde hizmet verebilmek için şoförler odası başkanlığına adaylığımı açıklıyorum” dedi.

“ŞOFÖR ESNAFININ SIKINTISI ÇOK BÜYÜK”

Akyüz, “Kdz.Ereğli’de şoför esnafının sıkıntıları çok büyük. Ancak bu sorunların gerekli yerlere taşınmaması, şoför arkadaşlarımızın kendi kaderleri ile baş başa bırakılması Ereğli’de bu işten ekmek yemeğe çalışanlar için üzüntü verici bir durumdur. Sizlerle bugün sadece bir sorunu paylaşmak istiyorum; M plakalı araçlar Türkiye’de sadece Ereğli’de taşıma ihalelerine giremiyor. Buradaki amaç, büyük firmalara rant sağlamak mı? Bunu da sizlerin aracılığıyla ilgililere sormak istiyorum” diye konuştu.

“HERKESİN BAŞKANI OLACAĞIM”

Şoförler ve Otomobilciler Odasında tüm şoför esnafının sorunlarıyla ilgileneceği taahhütünü veren Akyüz; “Ben aynı zamanda Türkiye Halk Otobüsleri Birliğinde görev yapmaktayım. Bu birlik sayesinde birçok kapının açıldığını gördüm. Bu vesileyle Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonuna yaptığımız ziyaretlerde Ereğli şoför esnafının sıkıntılarını dile getirme fırsatı bulduk. Açılan kapılarda gördüğümüz sıcak yüzler, bizim çalışma şevkimizi artırdı.

Ben adaylığımı açıkladığım bu toplantıda tüm şoför arkadaşlarıma şunu taahhüt ediyorum; ister taksici, ister minibüsçü, ister kamyoncu ve isterse servisçi olsun, hiçbir şoför arkadaşımızın sorunu kulak arkası yapılmayacak. Sorun neyse, nerede çözülmesi gerekiyorsa o arkadaşlarımızla birlikte kimin makamına gitmemiz gerekiyorsa gidip o sorunu çözeceğimizi söylüyorum.

Her ay tüm şoför arkadaşlarımızla birlikte bir araya gelip, hem sorunlarımızı konuşacağız, hemde kazançlarımızın daha da artması için neler yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunacağız. En önemlisi tüm şoförlerimize karşı şeffaf olacağız. Şoförler odasında ne yapılıyorsa , hangi kararlar alınıyorsa bundan tüm üyelerimizin bilgisi olacak” şeklinde konuştu.

Murat Akyüz’ün adaylığını açıkladığı basın toplantısına, bazı durak temsilcileri ile birlikte şoför esnafı da katıldı.

 

Yorum Ekle