SON DAKİKA

Akşener’in Öğretmenlik Yaptığı Okul’a Kütüphane Yapıldı

Akşener’in Öğretmenlik Yaptığı Okul’a Kütüphane Yapıldı 25 Kasım, 2019 08:49 Güncelleme: 25 Kasım, 2019 08:49 Akşener’in Öğretmenlik Yaptığı Okul’a Kütüphane Yapıldı

Ereğli ilçesinde bir proje olarak başlayan ve çok kısa sürede birçok insanın katkısı ile imece usulü kurulan İyilik Kütüphanesi Ortacı köyünde açıldı.

2019 yılına özel 2019 kitap ile açılan İyilik Kütüphanesi köy halkının büyük ilgisini gördü. Ortacı köyü kadınlarının hazırladığı ikramlar davetlilere ikram edildi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç Ortacı Köyü muhtarı Köksal Tekin’i bu projeye destek olup kapalı olan okulun yeniden açılıp köy halkının hizmetine sunulması için çalışmasından dolayı tebrik ederken, Kdz. Ereğlililer Derneği Başkanı Birkan Demirel projenin harika bir proje olduğunu bağışladıkları kitaplara çocukların ilgisini görünce çok mutlu olduklarını belirtti.

İyilik kütüphanesi kurucularından Handan Aktimur konuşmasında;

“İyilik kütüphanesi siyasi bir proje değil tamamen gönüllülük esasına dayanan ve iyilik yapmak isteyen kişilerin birlikte çalıştığı seri projedir. Abdi köyüne hazırladığımız kitaplık ve topladığımız kitapları götürdüğümüz esnada küçük bir kızın benim evde hiç kitabım yok demesi üzerine elimizden geldiğince kitabı ulaşılabilir kılalım diye tüm ilçelerde 1 kütüphane projesi başlattık.” dedi.

Gizem Çaka ise;

“Bir fikir olarak başlayan projemiz, kiminin desteğiyle, kiminin vermediği desteğiyle aşama kaydetti. Bu kütüphaneyi nasıl yapacağız diye düşünürken, şimdi Zonguldak genelinde 7 kütüphane daha yapacağız. Bu kütüphane yapılacak kütüphanelerinde kıvılcımını yaktı. Dalga dalga geliyoruz. Bu proje belki de bu köydeki çocuklara vizyon olabilecek, değer katabilecek bir proje olduğu için bizler için bu kadar önemlidir.

Hepimiz ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk, Öğün, Çalış, Güven’ sözünü biliriz. Bu sözün içinde geçen “öğün” kelimesi kök olarak ökünmekten gelir ve ökünmek de “öğrenmek” anlamına gelir. Tüm Ortacı köyü çocuklarına bu sözü bir kere daha hatırlatıyorum. Öğrenin arkadaşlar, öğrenmenin yaşı yok. ‘Türk, Öğün, Çalış, Güven.’” İfadelerine yer verdi.

Ereğli İyilik Kütüphanesi açılışında Alaplı’da açılacak olan İyilik kütüphanesinin tabelası ve kitapları teslim edildi. Tabelayı Alaplı iyilik kütüphanesi gönülleri adına İyi Parti Alaplı İlçe Başkanı Emrullah Erdoğan teslim aldı.

Handan Aktimur ve Gizem Çaka’nın öncülüğünde başlayan proje birçok kişiden destek alırken, Ortacı Köyü İlkokulunda İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 1974 yılında ilk görev yaptığı okul olması sebebiyle Akşener de projeye destek oldu.

İyilik Kütüphanesinin açılışına kütüphaneye destek olan 27.Dönem İyi Parti Milletvekili adayları Batu Müftüoğlu, Havva Çiçek, Mustafa Adil Özkan’ın yanı sıra CHP Gülüç Belde Başkanı İhsan Demirkol da katıldı.

 

Yorum Ekle