SON DAKİKA

AK Parti heyeti incelemelerde bulundu

AK Parti heyeti incelemelerde bulundu 26 Ekim, 2020 06:22 Güncelleme: 26 Ekim, 2020 06:22 AK Parti heyeti incelemelerde bulundu

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Kdz. Ereğli’ye bağlı Vakıf Köyü’nde yaptığı konuşmada; “Bizim amacımız, Zonguldak’ta anayol ağı diye adlandırdığımız başta Devrek-Ereğli arasındaki yol olmak üzere anayol ağında hiçbir eksiğimizin olmaması yönünde planlama yapmak.” dedi.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, İl Genel Meclisi Üyeleri, Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol ve bölge muhtarları; Ereğli Ören Mahallesi’nde hafif tonajlı araç ve yayalar için yapımı devam eden üst köprü çalışmasını, Kızılcapınar-Ormanlı sapağında yapılması planlanan kavşak çalışmasını, Elmacı Köyü’ne yapılması düşünülen alt geçitli dönüş yolu çalışmasını ve son olarak da Ereğli-Devrek yolundaki yapımı süren çalışmaları incelediler. İncelemelerin ardından kalabalık heyet, Ereğli-Devrek yolunun tamamlanması için Vakıf köyündeki Vakıf İlköğretim Okulu önünde düzenlenen programa katıldılar.

MUHTAR KARAHAN, YOL VE SAĞLIK OCAĞI SORUNLARINI GÜNDEME GETİRDİ

Burada bölge muhtarları adına bir konuşma yapan Vakıf köyü Muhtarı Sadullah Karahan, “Bizim kanayan yaramız yol. Yol olmayınca köylerde kimse kalmadı. Her şeyden önce özel idare bazında, gerek il genel meclisi olsun, gerek kaymakamlık olsun, gerek köylerimize hizmet götürme birliği olsun, gerek muhtar arkadaşlar olsun, kendiişlerini bütçeleri yettikçe mümkün olduğunca çözüyorlar. Son aldığımız duyumlara göre de karayolları, ihaleyi alan firmanın çalışmalara devam edeceğini söyledi. Nasip olur da inşallah yolun devamını yaparlar. Diğer yandan, 11 tane köyün sağlık ocağı ile ilgili sorunu var. En yakın sağlık ocağı Öğberler köyünde var. Öğberler’deki sağlık ocağına sürekli burada kalabilecek bir sağlık memuru verilse iyi olur. Kadınlar da zor oluyor çünkü ‘korkuyoruz’ diyorlar ama bir erkek sağlık memuru bu bölgede kalırsa acil müdahale gerektiren durumlarda bizim için çok iyi olacak.” dedi.

KARAVELİ: “RUHSATSIZ BİNA YAPTIRMAYIN”

Vakıf köyü Muhtarı Sadullah Karahan’ın ardından konuşan Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, “Biz bütün problemleri çözmekle mükellefiz” dedi. Karaveli, şunları kaydetti: “Pandemiye rağmen biz yine özel idare olarak meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber bölgede elimizden geleni yaptık. Allah’a şükür şuana kadar uygulamadığımız programımız yok gibi. Malumunuz Kasım ayı bütçe ayı, bütçe konusunda toplantılarımıza ayın 1’inden itibaren başlayacağız. Tabi yatırıma alacağımız ödenek çok önemli. Pandemiden dolayı İller Bankası paylarında da bir düşüş yaşandı. Ama inşallah, biz kurum olarak bunu bir şekilde telafi etmeye çalışacağız. Söylemiş olduğunuz tüm sorunları ve isteklerinizi arkadaşlarla beraber tekrar değerlendirmeye çalışacağız. Bu konuda bir tereddüdünüz olmasın. Yine bu dönemde, köy yardımları noktasında, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’ni daha güçlü hale getirebilmek için bütçemizde köy yardımlarımızı ne kadar yukarı çekebiliyorsak çekmeye çalışacağız. Dolayısıyla bu da size bir artı kazandıracaktır. Ayrıca bölgede ve Zonguldak’ın tamamında olan problemlerin başında şuan imarla ilgili problemler var. Biliyorsunuz 2019’da bir deprem yönetmeliği çıktı ve Çevre Bakanlığı ile Çevre Müdürlükleri de özel idare sınırları içerisine dahil oldular. Vatandaşlarımız sonuçta bina yapmaya çalışacaktır. Muhtar arkadaşlarımdan ricam, her ne olursa olsun, Ruhsatsız bina yaptırmayın. Buna en başında müdahale edin. Çünkü sonradan birtakım problemler ortaya çıkıyor, vatandaşın emeğine yazık oluyor. Bizlere bölgeden veya CİMER üzerinden şikâyetler geliyor bu konuyla ilgili. Biz de idare olarak uygulama yapmak zorunda kalıyoruz. Biz genel anlamda yerleşik alan sınırları, kapanan bölge, beldeler, Çaylıoğlu ve Öğberler gibi yerleri şuan çözüme kavuşturduk, bu konuda bölgeyi rahat bıraktık. Sizden ricam, ruhsatsız binaya kesinlikle müsaade etmeyin. Bu sizin yetki sınırlarınız içinde. Vatandaşı uyarın. Eğer uyarıyı dikkate almayıp kaçak yapıma devam ediyorsa, biz gereğini yaparız. Özel İdare noktasında zaten arkadaşlarımız bölgeye hakim. Sıkıştığımız yerde İlçe Başkanımız zaten burada, benim zaten telefonum her daim açık. Biz açamazsak il başkanım, vekillerim var. Biz bütün problemleri çözmekle mükellefiz. Çünkü bizim bir hedefimiz var; memleketimize hizmet etmek. Özellikle de 2023’te her zaman vermiş olduğunuz desteği sizlerden bir kez daha istiyoruz.”

MUHTAR ÖZSOY: “EN BÜYÜK HEDEFİMİZ YOL SORUNU ÇÖZMEK”

Hacıuslu Muhtarı Akif Özsoy da yaptığı konuşmada “Yol sorunu, bizim köylerde en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi. Biz köylümüze, vatandaşımıza seçim zamanında bir takım sözler veriyoruz. ‘Yolunuzu yapacağız, köprünüzün yapacağız’ şeklinde. Allah razı olsun devletimizden, köyümüzde şu ana kadar verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalıştık ve de çalışıyoruz. Sağ olsun kaymakamımız ve ilçe başkanlarımız da köylerimize gelip, çalışmaları yerinde görüp, incelemeler yaparak yardımcı oluyorlar. Başkanımızın da dediği gibi amacımız halka hizmet. İnşallah bunu için bir hedef belirleyip 2023’e kadar bu yol sorununu çözmeliyiz. Bu süreçte de en büyük hedefimiz yol sorununu çözmek.”

MİLLETVEKİLİ TÜRKMEN: “AMACIMIZ ANAYOL AĞINDA HİÇBİR EKSİĞİMİZİN OLMAMASI”

Son olarak bir konuşma yapan AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ise “Burada en büyük katkı, Allah şifa versin Fazlı Bey’indir. Kendisinden Allah razı olsun. Burada çok büyük eziyetler çektik, tabi arazinin çok sıkıntılı olması bir yana bir de biz çok geniş istimlaklarla uğraştık. Birkaç tane müteahhit değişti burada farkındaysanız. Ama en sonunda bir kısmını yaptırdık. Geri kalan kısmını da Bayburt İnşaat yapıyordu. Bir aralar Zonguldak’taki tüm işleri yaptıkları dönem ‘Alalım biz bu işi Bayburt İnşaat’tan. Çalışmıyorlar bunlar’ dedik. İptal edecektik onların iş sözleşmesini ama onlar bu işi yapabileceklerine dair taahhüt verdi. Geçenlerde yine kendileriyle görüştüm. Aynen onun ifadesini söylüyorum ‘Ben oradan ekmek yedim, bütün imkânlarımı Zonguldak’a seferber edeceğim ve Zonguldak’ın işlerini yapacağım’ dedi. Bizim amacımız, Zonguldak’ta anayol ağı diye adlandırdığımız, başta Devrek-Ereğli arasındaki yol olmak üzere anayol ağında hiçbir eksiğimizin olmaması yönünde planlama yapmak. Tabi zaman zaman ekonomik açıdan sıkıntılar olabiliyor. Malum pandemi dönemi. Bütün dünyadaki ekonomiler altüst oluyor. Allah’a hamdolsun bizimki en azından bizi mağdur edecek derecede değil. Niye değil? Onu da söyleyeyim. Bize de gökyüzünden para yağmıyor ama biz ihracata dayalı kalkınma modeli kurumuşuz. O model, şimdi bu sıkıntılı pandemi döneminde işimize yarıyor. Sebebi de gayet basit, ihracat yapıyoruz. O yüzden de doların yükselişi bizim işimize geliyor. Müteahhidin de dediği gibi, bakanlıktan da aldığımız bilgilerle Allah’ın izniyle biz burayı söylenen süre içerisinde inşallah sıcak asfalt gibi az bir eksik ile bu yolu bitireceğiz.”

Yorum Ekle