SON DAKİKA

AK Ocaklar Genel Başkanı Ereğli’deydi…

AK Ocaklar Genel Başkanı Ereğli’deydi… 04 Ekim, 2017 16:14 Güncelleme: 04 Ekim, 2017 16:14 AK Ocaklar Genel Başkanı Ereğli’deydi…

Anadolu Kardeşlik Ocakları Derneği (AK Ocaklar) Genel Başkanı Hakan Yiğit, “. Irak bölünemez, parçalanamaz. Bölündüğü halde antlaşmalar göz önüne çıkartılır,  82 Kerkük, 83 Musul, plaka olarak 84’ün Süleymaniye, 85’i Erbil, 86 Halep diyerek Osmanlı mirası topraklarına sonuna kadar karşı çıkacağımızı arz ediyoruz,” dedi.

Yiğit, sürdürdüğü dernek çalışmaları kapsamında, AK Ocaklar Karadeniz Ereğli Şubesi’ne ziyarette bulundu. Ziyarette Genel Başkan Yiğit’i Şube Başkanı Celal Yıldız ve Ocak yöneticileri karşıladı.

Genel Başkan Yiğit, ziyarette gazetecilere yaptığı açıklamada, gerçekleştirdikleri programlar kapsamında Ereğli’ye de geldiğini söyledi.

AK Ocaklar Derneği’nin 30 Eylü 2014’te kurulduğunu hatırlatan Yiğit şunları söyledi:
“Kurulduğu günden bu yana insanların bakışı çok farklı oldu. Vatan Millet Sakarya noktasında da yeni yüzyılda Mevlana ocağı olmak yolunda büyük mesafe almıştır. 15 Temmuz karanlık gecesinde Ankara’da o hain girişime dur deme noktasında şehit veren tek sivil toplum kuruluşu  olmuştur, gazi veren tek sivil toplum kuruluşu olmuştur. Kardeşlerimden Erkan Yiğit şehit, Volkan Yiğit gazi oldu. Yeğenim Alper Kaymakçı da şehit olarak 250 şehidimizle beraber, şerefli bir toplumun şerefli yiğitleri olarak tarihe geçmiştir. Bizler de nefis yapmadan, ırkçılık, mezhepçilik yapmadan, olduğumuz bölgelere hayırlı bireyler olma noktasında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Rabbim kısmet ederse memlekete vatansever bir gençlik yetiştirmek noktasında projeler üretmek, düşünceler ortaya koymak, gerekirse fiiliyata geçirmek için çalışıyoruz.

Sivil toplumculuk zordur.  Dernekçilik meşakkatlidir. Tabelayı asmak kolay, yaşatmak zordur.Konuşan çok olur ama elini taşın altına koymaya sıra geldiğinde kimseyi bulamazsınız. Her derneğin bir tüzüğü vardır ama AK ocakların farklı bir tüzüğü vardır. Her ne kadar siyasal bir STK olsak da siyasi parti organı değiliz. STK Olarak ülke gündemine kayıtsız kalmamamız gerekir. Bizler bu noktada neler yapabiliriz, elimizden geldiği kadar sorumlu vatandaşlar olarak hep birlikte omuz omuza kader birliği yaparak ecdadın bıraktığı bu topraklarda, onların bıraktığı bu mirasa sahip çıkıp, yarın bizden sonraki nesillere bu toprakları ve kardeşlik hukukunu binlerce yıl sürdürmek konusunda vesile olmalıyız.

Ziyaret sebebimiz sohbet, selamlama ve istişareden ibarettir. İnşallah bundan sonraki süreçlerde Ereğli’de sadece bir STK olarak değil, düşüncesini ortaya koyabilecek, yaşlısına gencine; doğaya duyarlı milli ve yerli bir sivil toplum kuruluşudur AK ocaklar. “

“IRAK PARÇALANIRSA…”

Ülke gündemini de değerlendiren Yiğit, Irak’ın toprak bütünlüğünü savunduklarını ancak parçalanması halinde antlaşmaların göz önüne alınarak gereğinin yapılacağını ifade etti. Yiğit şöyle konuştu:

Ülkemiz gündemi de oldukça yoğun. Sınırlarımızın etrafı zamanımızın kerbelasıdır. Arakan’da Müslümanlar acı çekmektedir. Suriye acı çekmektedir. Kuzey Irak’ta Türkmenler, kürtler ve araplar üzerinden pis emellerini gerçekleştirmek isteyen Siyonist zihniyet bölgenin huzurunu kaçırmak için elinden geleni yapmaktadır. Biz bölünmez bir bütün olan Irak’a sonuna kadar sahip çıkıyoruz. Aksi halde Barzani’nin yapmış olduğu referanduma sonuna kadar karşıyız. Irak bölünemez, parçalanamaz. Bölündüğü halde antlaşmalar göz önüne çıkartılır,  82 Kerkük, 83 Musul, plaka olarak 84’ün Süleymaniye, 85’i Erbil, 86 Halep diyerek Osmanlı mirası topraklarına sonuna kadar karşı çıkacağımızı arz ediyoruz.”

“UMUT DOLU EREĞLİ” PROJESİ…

AK Ocaklar Ereğli Şubesi Başkanı Celal Yıldız da, Genel Başkan Yiğit’i ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Ereğli AK ocaklar olarak Gençlik Ve Spor Bakanlığına proje başvurusunda bulunduk. Projemiz onaylandı. 8-12 Ekim arasında Ankara’da olacağız. “Umut dolu bir Ereğli” adında bir proje bu. Yaklaşık 600 gencimize sertifikalı eğitimler vereceğiz. İnşallah güzel şeyler yapacağız,” diye konuştu.

Genel Başkan Hakan Yiğit, “Umut dolu Ereğli projesi büyük bütçeli bir proje değil ama manevi olarak baktığımızda, bu bölgenin abileri olarak gençlerimize çakma abi, çakma ablalar zihniyetlerinin son bulduğu bu noktada, inşallah Ereğli için hayırlara vesile olur. Altı ay bir sene sürecek bu proje. Bu arada kısmet olursa bizler de üç defa burada panel yapacağız bu projeye katkı sağlamak amacıyla. Bizler de burada yerimizi alacağız. Bunlar güzel projeler. Bunları yaparsan sen bir STK’sındır. Bizler dernekçiliği Osmanlı vakıf kültürünün devamı olan zihniyeti bu çalışmalarla duyurmaya devam edeceğiz. İstihdam noktasında da Ereğli ile ilgili bakanlık projemiz var işkur ve Halk Eğitim ile birlikte düşündüğümüz. Bu vesileyle buradaki arkadaşlara meslek edindireceğiz.  Kısaca Ak ocaklar derneği milletle devlet arasında köprü olacak” diye konuştu.

Yiğit ve dernek genel merkez yöneticileri, Ereğli’de çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

 

Yorum Ekle