SON DAKİKA

Afetzedelerin yaraları sarılıyor

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, ilçede 7 Temmuz’da meydana gelen sel afetinden etkilenen vatandaşlara çeşitli kalemlerde yardım yapıldığını bildirdi. 16 Temmuz, 2021 13:17 Güncelleme: 16 Temmuz, 2021 13:17 Afetzedelerin yaraları sarılıyor

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, ilçede 7 Temmuz’da meydana gelen sel afetinden etkilenen vatandaşlara çeşitli kalemlerde yardım yapıldığını bildirdi.

Devletin, sel afetinin meydana geldiği ilk saatlerden itibaren ilgili kurum ve kuruluşlarıyla afetten etkilenen yerleşim birimlerinde vatandaşlarının yanında olduğunu anımsatan Bozkurt; yaraların sarılmaya başlandığını söyledi.

Selden ciddi anlamda etkilenen başta Ormanlı beldesi ve Bakırlık Köyü olmak üzere diğer yerleşim birimlerine yapılan yardımlara ilişkin bilgi veren Bozkurt, şunları kaydetti:

“Yaşadığımız doğal afet nedeniyle kurulan Hasar Tespit Komisyonu’nca belirlenen 96 ev ve işyeri için, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından 100 bin lira ödenek aktarıldı. Gerek işyeri gerekse evlere ‘temizlik yardımı’ adı altında 14 Temmuz itibariyle kişi başı 1.500 lira olmak üzere, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca mağdur vatandaşlarımızın hesaplarına yatırılmıştır. Ayrıca İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından da hasar derecesine göre ev yardımları yapılacak olup, iş yeri olan 64 kişinin ödemesi AFAD tarafından Vakfımız hesabına yatırılmış ve alınan karar gereği 64 kişinin hesaplarına 16 Temmuz’da aktarılmıştır. Önümüzdeki süreçte yaşanması muhtemel bu tür doğal afetler nedeniyle ortaya çıkacak hasarların minimize edilmesi için gerekli adımlar atılacaktır. Ben şahsım ve İlçe Teşkilatım adına, yaşadığımız sel afetinden zarar gören tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun diyor, her zaman yanlarında olacağımızı bilmelerini istiyorum.”

Yorum Ekle