SON DAKİKA

Acılı ağabey konuştu

Acılı ağabey konuştu 20 Eylül, 2019 06:53 Güncelleme: 20 Eylül, 2019 06:53 Acılı ağabey konuştu

Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesinde babasına böbreğini verdikten yaklaşık 20 gün sonra kalp krizi şüphesi ile kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Tayfun Yıldız’ın ağabeyi Cemal Yıldız konuştu.

Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesinde yaşayan ve 4 yıldır diyaliz hastası olan Cevat Yıldız’a böbreğini veren oğlu Tayfun Yıldız, nakilden yaklaşık 20 gün sonra kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Gümeli beldesinde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanan Tayfun Yıldız’ın ağabeyi Cemal Yıldız, kardeşinin 20 gün içerisinde hayatını kaybettiğini söyledi. Ağabey Yıldız konuşmasında “Babam 4 senedir diyaliz hastası. 2 sene önce Okan hastanesinde böbrek nakli için kayıt yaptırmaya gittik. Kayıt sonrasında böbrek bekliyorduk. Bu süreç yaşanırken kardeşim ile birlikte donör olmaya karar verdik. Benim ki olmadı. Kardeşiminki oldu. Kardeşim de 28 Ağustos Çarşamba günü nakil ameliyatı gerçekleşti. O esnada ameliyat oldu. Her şey güzeldi. Her hangi bir sıkıntı yoktu. Kardeşim ameliyattan 3 gün sonra kendisini iyi hissedince taburcu oldu. Ameliyattan 10 gün sonra babam taburcu oldu. Bu süreçte hiçbir sorun yoktu. Kardeşim ve babam birlikte rutin kontrollerine gittiler. Ameliyattan 20 gün sonra 18 Eylül’ de kardeşimi kaybettik. Kardeşim sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde oraya gitmişti. Sağlık sorunu yoktu. Çünkü bütün tahliller yapılmıştı. Kalbi durdu. Kaldıramadı Vücudu. Rahmetli oldu. Kaybettik kardeşimi”

Kardeşinin sağlık durumu çok iyiyken bir anda rahatsızlandığını ve hayatını kaybettiğini kaydeden Ağabey Cemal Yıldız, kafalarında ki soru işaretinin Adli Tıp’tan gelecek olan rapor ile son bulacağını ifade etti. Ağabey Yıldız konuşmasında “Kardeşim fenalaşınca Alaplı Devlet hastanesine kaldırdık. Devlet hastanesinde çok çaba gösterdiler. Uğraştılar. Oradan da özel hastaneye sevk ettiler. Özel hastaneye sevk ettikten sonra, büyük bir mücadeleden sonra kardeşimi kaybettik. Bu durumda otopsi devreye girdi. Savcılık devreye girdi. Biz şu anda savcılıktan otopsiden gelecek olan sonucu bekliyoruz. Kardeşim neden böyle bir anda fenalaşarak kendisini kaybetti. Bir anda nasıl öbürkü dünyaya göç etmek zorunda kaldı. Biz böyle bir şey beklemiyorduk. Her şeyin güzel gittiğini söylüyorlardı. Her şeyin kontrol altında olduğunu söylüyorlardı. Adli tıpın sonuçlarını bekliyoruz" dedi.

Yorum Ekle