SON DAKİKA

’81 İliz Hepimiz Biriz’

’81 İliz Hepimiz Biriz’ 13 Aralık, 2017 12:24 Güncelleme: 13 Aralık, 2017 12:24 ’81 İliz Hepimiz Biriz’

Türkiye’nin 81 İl’inde hazırlanan ’81 İliz Hepimiz Biriz’ proje sunum sergisi Kdz.Ereğli’de eş zamanlı olarak açıldı.

Ören İlk-Orta Okulu’nun hazırladığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Belediyenin katkılarıyla Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral Sergi Salonu’nda düzenlenen törenle yapıldı.

“MİLLİ BİRLİĞİMİZE GÜÇ KATACAK”

Açılış öncesi proje hakkında bilgi veren Projenin Zonguldak Koordinatörü Ören İlk-Orta Okulu öğretmenlerinden Semra Yalmancı Yücel, serginin 81 İl’de eşzamanlı olarak açılacağını ifade etti ve “Projemizin adı ’81 İliz Hepimiz Biriz’. Bu projede 81 İl’den 81 Okul ve 81 öğretmen bir araya geldik. Okullarda bu hafta Yerli Malı Haftası olarak kutlanıyor. Bu proje ile de Yerli Malı Haftalarında alışılan gelen yeme içmenin dışına çıkıp; ülkemizde üretilen yerel ürünlerimiz neler, turistik yerlerimiz, kültürel öğelerimizi içeren konular hakkında her okul kendi afişini hazırladı. Sonra bunları hayata geçirdik ve tüm Türkiye’de şuan bu sergiler açılıyor. Bunun milli birliğimize de güç katacağını düşünüyorum. Sergimiz 3 gün boyunca açık kalacak, tüm halkımızı bekliyoruz.”dedi.

Açılışın gerçekleşmesi ile birlikte ise 81 İl için hazırlanan ve içeriğinde bu şehirler hakkında bilgilerin olduğu afişler, o illerin yöresel kıyafetlerini giyen öğrenciler tarafından sergiyi gezenlere anlatıldı. 

Yorum Ekle