SON DAKİKA

7 Haziran'da AKP ile hükümet kurulmalıydı diyen vatandaşa CHP liderinin cevabı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet etti, simit ve keş yedi. 05 Ekim, 2015 16:01 Güncelleme: 05 Ekim, 2015 16:01 7 Haziran'da AKP ile hükümet kurulmalıydı diyen vatandaşa CHP liderinin cevabı

Sohbet sırasında bir vatandaşın "7 Haziran seçimleri sonrası ne olursa olsun AK Parti ile bir hükümet kurulması gerektiğini" söylemesi üzerine Kılıçdaroğlu, “İsteselerdi kurardık. Bu düşüncenize katılıyorum, biz de öyle istiyorduk zaten. 4 yıllık bir hükümetin Türkiye’nin sorunlarını çözeceğini söyledik. Onlar ise 3 aylık hükümet kuralım dediler.” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alaplı ilçesindeki mitingin ardından Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesinde toplu açılış törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, açılış öncesi yaptığı konuşmasında belde kadınlarına seslenerek, 1 Kasım'da mutlaka sandığa giderek oy kullanmalarını istedi.

ÇAY BAHÇESİNDE SİMİT VE KEŞ YEDİ

Daha sonra Ereğli ilçesine gelen Kılıçdaroğlu, burada çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek simit ve keş (çökelek) yedi. CHP İlçe Başkanı Ertuğrul Koltuk’un, ikram edilen simit ile keşin ilçeyle bağlantısının anlatıldığı sırada Kılıçdaroğlu, “Belli zaten. Erdoğan görmesin, bunları da götürür” şeklinde konuşması gülüşmelere neden oldu.

Vatandaşlarla sohbeti sırasında Bilal Gülezer (30) isimli kamu çalışanı, '7 Haziran seçimleri sonrası ne olursa olsun AK Parti ile bir hükümet kurulması gerektiğini düşündüğünü' dile getirerek, “İdeoloji, düşünceler farklı olabilir ama ülke özellikle bu süreçte hükümetsiz bırakılmamalıydı. Genel açıdan bakıldığında PKK terör örgütünün yapmış olduğu eylemler var. Bana kalırsa bu durum ülkenin başıboş, sahipsiz olmasından kaynaklanıyor. Bana göre burada hem MHP, hem de CHP’ye görev düşüyordu.” dedi.

Kılıçdaroğlu, “İsteselerdi kurardık. Bu düşüncenize katılıyorum biz de öyle istiyorduk zaten. 4 yıllık bir hükümetin Türkiye’nin sorunlarını çözeceğini söyledik. Çünkü Türkiye’nin hükümete ihtiyacı var. Onlar ise 3 aylık hükümet kuralım dediler. Seçimden çıkan bir milletin yeniden seçime ne gereği var. Hem para yok diyorsunuz, hem de yeniden seçim yapıyorsunuz. Biz, sonraki seçimi değil Türkiye’yi düşünmeliyiz. O nedenle bizim seçim sloganımız ‘Önce Türkiye’ oldu” diye cevap verdi.

Kılıçdaroğlu, “Barış sürecinde dediler ki ‘PKK bizi kandırdı. Biz barış süreci yapacaktık onlar silah depolamışlar.’ Sen hükümetsin, senin istihbarat teşkilatın, polisin, jandarman, valin, kaymakamın var. Adam vergi dairesi kurmuş, senin haberin yok. Mahkeme kurmuş, senin haberin yok. Bunlar olmaz. Sen Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü sağlamak zorundasın." sözleriyle iktidarı eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, vatandaşların terörle ilgili politikalarına yönelik soruları üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başbakanlığı döneminde anlattığını kaydederek, “Terörün bitmesi için toplumsal barışın sağlanması lazım.” dedi.


Yorum Ekle