SON DAKİKA

500 Kınalı kuzu dualarla uğurlandı

Ereğli Belediyesi ve Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen ‘En Büyük Asker Bizim asker’ sloganı altında 98/1 tertip asker adayları birliklerine dualarla uğurlandı. 28 Ocak, 2018 17:43 Güncelleme: 28 Ocak, 2018 17:43 500 Kınalı kuzu dualarla uğurlandı

Ereğli Belediyesi Kültür İşleri müdürlüğü ile Muhtarlar derneği tarafından Ereğli Belediyesi Düğün salonunda gerçekleştirilen ‘En Büyük Asker Bizim asker’ sloganı altında 98/1 tertip asker adayları birliklerine dualarla uğurlama törenine Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan vekili Deniz Piyade Albay Murat Türker, Askerlik Şube başkanı Jandarma Üst teğmen Bahri Yalçınkaya, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, yönetimi ve muhtarlar, Ereğli Müftüsü Recai Albayrak, MÜSİAD başkanı İbrahim Sezer, Ak Parti Gençlik kolları yönetimi, asker adayları, anne ve babaları ve yakınları katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve okunan ilahilerin ardından programda ilk konuşmayı 98/1 tertip asker adayları adına Belediye Veteriner işleri müdürlüğünde çalışan ve tertipleri ile askere gidecek olan Özgür Coşkun yaptı. Coşkun konuşmasında “Bugün şahsımın da dahil olduğu Vatani görevini yapmak için can atan kardeşlerimizi uğurlamak için toplanmış olduğumuz bu salonda söylemek isterim ki gerek Afrin’de gerekse de ilke sınırları içerisinde Devletimize, milletimize vatanımıza ve bayrağımıza karşı yapılan tüm hain girişimleri bozmak için gerekirse canımızı ortaya koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın “dedi.

ÇOCUKLARINI KINA YAKARAK ASKERE GÖNDEREN BAŞKA MİLLET YOKTUR

Programda söz alan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise konuşmasında, hiçbir ülkede Türkiye’de olduğu gibi ailelerin çocuklarını kına yakarak gönderen bir millet daha olmadığını söyledi. Uysal konuşmasında “Bizler bir aileyiz. Bizim milletimizden başka hiçbir millet yoktur ki kına yakarak davullarla, düğünlerle askerleri yolculuyan hiçbir millet yoktur. Vatan, Millet, Bayrak sevgisi sevgilerin en güzeli, en kutsalıdır. Bugün artık sizler askere gidiyorsunuz. İnşallah Askerliğinizi hayırlısı ile bitirip hayırlısı ile tezkerenizi alırsınız” dedi.

MİLLETİMİZ, DEVLETİMİZ, BAYRAĞIMIZ İÇİN GEREKİRSE SİZLER GEREKİRSE ŞEHİT OLACAKSINIZ…

Programda son konuşmayı yapan Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise Milletin birlik ve beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için gerekirse her Türk askerinin ve her Türk vatandaşının şehit olmaya hazır olduğunu söyledi. Madenoğlu konuşmasında “Bugün buradan sizleri inşallah uğurlayacağız. 98/1 tertip gençlerimizi cepheye, askerliğe kışlalara göndereceğiz. Hiç şüphe yok ki asker ocağı hepimizin bildiği üzere Peygamber ocağıdır. Oraya giden insanlar o kutsal ocakta asker olur Mehmetçik olur. İşte sizlerde oraya gidecek ve Mehmetçik olacaksınız. Vatanımızın birlik ve beraberliği için, bütünlüğü için her türlü kutsal değerimiz için, Milletimiz, Devletimiz, Bayrağımız için sizler gerekirse çok aziz bildiğimiz canınızı kanınızı verecek ve şehit olacaksınız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından içinde askeri malzemelerin olduğu çantalar asker adaylarına teslim edildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona ererken, salon dışında bekleyen Davul zurna eşliğinde askere gidecek olan adaylar, aileleri ve arkadaşları oynayarak salondan ayrıldı.

Yorum Ekle