SON DAKİKA

5 Bin Euro’dan olacaktı!

5 Bin Euro’dan olacaktı' 11 Eylül, 2019 16:24 Güncelleme: 11 Eylül, 2019 16:24 5 Bin Euro’dan olacaktı!

 

Ereğli'de, dolandırıcılara bir miktar para yatırdıktan sonra ikinci kez para yatırmak üzere olan yaşlı adam, oğlunun ihbarı ile polis tarafından engellendi.

Oğlu Necati Kabaoğlu’nun, “Alo155” ihbar hattını arayarak, babası Satılmış Kabaoğlu’nun (71), dolandırıcılara para yatırmak üzere ilçedeki bir banka şubesine gittiğini bildirmesi üzerine harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, söz konusu bankada, dolandırıcıların verdiği hesaba 5 bin euro yatırmak üzereyken duruma müdahalede bulundu.

Polisin anlatımları üzeri parayı yatırmaktan vazgeçen yaşlı adam, daha sonra oğlu ile birlikte ifade vermek ve dolandırıcılardan şikayette bulunmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü binasındaki polis merkezine gittiler.

FİLM GİBİ!

Bankı çıkışında konuşan Satılmış Kabaoğlu, ikamet ettikleri Devrek ilçesinde kendisini ‘polis olarak tanıtan bir kişi tarafından telefon ile arandığını belirterek, şunları söyledi:

“Evin bahçesinde olduğum sırada emniyetten aradıklarını söyleyen bir kişi ‘operasyon yapıyoruz. Bu hainleri yakalayacağız. Sizin ise bir bağlantınız yok. Ancak kimlik numaranızı çalarak başka bir şere sizin adınıza para göndermişler. Bankada paranız var mı?’ dedi. Ben de kendilerine param olmadığını, sadece Almanya’dan gelen maaşım olduğunu söyledim. Bana, bankadan paramı çekmemi söylediler. Ben de eve telefon ettim, yaklaşık 20 bin lirayı Mersin’deki bir isim üzerine havale yaptım. Daha sonra benden 5 bin euro daha istediler. Paramın Ereğli’de olduğunu söylediğimden buraya gelmemi, ve parayı çekmemi istediler. Önce 5 bin lira çektim, olmaz dediler, 4 bin euro daha çektim. Aracımın nerede olduğunu sordular, eski terminal parkında olduğunu söyledim. Bu sırada oğlum dolandırıldığımı fark etmesi üzerine önce banka ile görüşerek durumu bildirmiş.”

Oğlu Necati Kabaoğlu’da, babasını arayan kişilerin ‘operasyon yapıyoruz’ diyerek kandırdıklarını ve dolandırdıklarını kendisinin durumu fark ettiğini kaydetti.

Yorum Ekle