SON DAKİKA

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde, belediyeden ücretsiz aşı

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde, belediyeden ücretsiz aşı 02 Ekim, 2017 16:00 Güncelleme: 02 Ekim, 2017 16:00 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde, belediyeden ücretsiz aşı

Bu güne kadar ‘4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nü değişik etkinliklerle kutlayan Kdz. Ereğli Belediyesi bu yıl da kediler ve köpekler için ücretsiz aşı kampanyası düzenliyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, her yıl 4 Ekim’in çeşitli etkinlikler ile kutlandığını belirterek, bu yıl da köpek ve kediler için aşı kampanyası etkinliği düzenleyerek, hayvanları koruma gününü kutlamayı amaçladıklarını belirtti.

Veteriner İşlerinden de sorumlu Başkan Yardımcısı Atilla Bulak konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hayvanlarımıza verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri bünyesinde faaliyet gösteren Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde sahipsiz ve güçten düşmüş sokak hayvanlarının tedavi, aşılama, kısırlaştırma ve işaretleme çalışmaları yapılmakta, merkezde bulunan sokak hayvanlarının barınma ve gıda ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Ayrıca merkez dışında sokakta yaşayan dostlarımız için her gün günlük bakım ve kontrollerinin, mama ve su takviyelerinin yapıldığı 3 adet Sokak Kedileri Beslenme Evleri ve 14 adet Sokak Hayvanları Beslenme noktaları kurulmuştur.

Sıcak yaz aylarında hayvanlarımızın su ihtiyaçları için otomatik suluklar, kış aylarında ise mevcut beslenme noktaları harici geçici beslenme noktaları oluşturarak gıda ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmaları yürütmekteyiz.

Merkezde bulunan sahipsiz sokak hayvanların için sahiplendirme çalışmaları yürüterek dostlarımızın sevgi dolu bir yuvaya kavuşmalarını amaçlamaktayız. Tüm bu çalışmalarımızı Kdz. Ereğli Gönülden Hayvansevenler Derneği üyeleri ile işbirliği içinde yürütmekteyiz.

Kampanya dâhilinde köpek ve kediler için kuduz aşısı tatbikinin ardından 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu hükümleri gereğince mikroçip takılması ve Belediye Sahipli Hayvan Kayıt Defterine kayıt yapılacaktır.

Aşı kartı bulunmayan kedi ve köpeklere uygulamaların ardından aşı kartı düzenlenecek olup, Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından tasarım ve basımı yapılan Kedi ve Köpek Bakımı ve Beslenmesi konulu kitapçıklar dağıtılacaktır.”

 

Yorumlar
R
Rabia1 yıl önce

Hicbir hayvan imiz av ve susuz sogukta kalmasin tesekkurler

Yorum Ekle