SON DAKİKA

350 Sporcu Ereğli'de kulaç attı...

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen ve aralarında Devlet Eski Bakanı Kürşad Tüzmen’in de bulunduğu 350 sporcu Kdz. Ereğli 2. Açık Su Yüzme Yarışları’nda kulaç attı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, önümüzdeki yıl organizasyonun daha da büyümesi için destek vereceklerini söyledi. 28 Temmuz, 2019 15:51 Güncelleme: 28 Temmuz, 2019 15:51 350 Sporcu Ereğli'de kulaç attı...

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Yüzme Federasyonu ve İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü işbirliğinde gerçekleştirdiği 2. Uluslararası Açık Su Yüzme Yarışları yapıldı.

Amfi Tiyatro arkası liman içinde gerçekleştirilen bin 500 ve 3 bin metrelik parkurlardaki açık su yüzme yarışmasına Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen 350 sporcu ile birlikte Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de katıldı.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özer’in düdüğüyle start alan yarışlarda kadın-erkek, veteran ve engelli kategorilerinde yaş sınırlamalarına göre 350 sporcu bin 500 ve 3 bin metre yüzerek yarışları tamamladılar.

Sporcuların ayak bileklerine takılan ‘çip’ vasıtasıyla dereceye girenler belirlendi. Suyun içinde rahatsızlan ya da kısa süreli sakatlık geçiren sporcular yarışmayı tamamlayamadan tekne ve bot yardımıyla karaya çıkartılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

KÖPEK DE SAHİBİNİ BIRAKMADI

Yarışma sırasında sahibi de yüzücüler arasında bulunan bir köpeğin suya atlayarak sporcularla birlikte yüzmeye çalışması renkli görüntülere sahne oldu. Sahil bandında toplanan çok sayıda insan yüzücülere alkışlarla destek verdiler.

TÜZMEN: EREĞLİ’DE ÇOK ÖNEMLİ MÜSABAKALAR YAPILABİLECEK

Ereğli’deki yüzme yarışlarını değerlendiren Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ereğli'nin büyük yarışların merkezi olabileceğini söyledi ve şu mesajları verdi:

“Karadeniz Ereğli Belediyemiz bütün çalışanlarıyla çok güzel bir hizmet verdi. İstanbul Yıldızlar Kulübü de bütün sporcularıyla burada yer aldı. Boğaz, kıtalar arası maraton ve Troya yarışlarında Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yarışan arkadaşlarımızı da burada görmekten çok mutlu olduk. Hizmet çok güzel. Önümüzdeki dönemde Karadeniz’de çok önemli müsabakaların yapılacağı bir yerin alt yapısını hazırlıyor bu yarışlar. Bizim İstanbul’da, Çanakkale’de yaptığımız yarışların arkasından Türkiye’yi bütün dünyaya tanıtan bir yarış haline gelebilir diye düşünüyorum. Kdz. Ereğli’nin tarihini, kültürünü, son derece misafirperver insanlarını görmekten mutlu oldum. Suyun içinde yer almaktan daha mutlu oluyorum. Tribünde beklemek beni üzüyor, sıkıyor. O yüzden içeride yer alıyoruz. Sağ olsun gençler de bize yol veriyorlar ama size Türkiye’de 100 kişiden 6 kişinin yüzme bildiğini söylerken üzülüyorum. Bunun artması için işte böyle organizasyonların çok daha büyük hale getirilmesi lazım. Adımlar da güzel bir şekilde atılıyor. Ben burada Kdz. Ereğli Belediye Başkanımıza ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Hakikaten güzel bir etkinlik oldu. Arkadaşlarımız da çok mutlu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

ÇORUMLUOĞLU: BEKLEDİĞİMDEN GÜZEL KATILIM

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, hedefin, etkinliği daha geniş çevrelere duyurmak, geliştirmek, büyütmek olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Buraya sadece bir yüzme yarışması olarak bakmamak lazım. Buraya gelen her bir yüzücü bizim için turizm elçisidir. Burada yaşadıklarını gittikleri yerde anlatacaklar ve ilçe turizmini bu sayede geliştireceğiz diye düşünüyoruz. Beklediğimden daha güzel katılım olduğunu gördüm. Belediyemize ve katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. İnşallah güzel, kazasız, belasız olarak yarışlar tamamlanacaktır. Sporcularımıza başarılar diliyorum.”

POSBIYIK: BİR MUTLU GÜNÜM DAHA…

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ikinci kez Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen yüzücülere ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Burada muhteşem bir görüntü var. Yarışanlar ve yarışanlara destek verenler bir arada. Ereğli sahilinde mayolu insanları bir arada, güler yüzlü olarak görmek gerçekten çok sevindirici bir olay. Şu anda yine mutlu günlerimden birini yaşıyorum. Amacımız, Ereğli’de sürekli etkinlikler yapmak suretiyle insanlarımızı mutlu etmektir. Bunun için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Türkiye'nin farklı bölgelerinden 350'ye yakın sporcu geldi. Ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Ereğli yarışlarını daha da geliştirerek Türkiye’de önemli bir noktaya getirmek istiyoruz" dedi.

Organizasyonun düzenlenmesinde yer alan İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özer de katılımcılara teşekkür etti.

Özer “Karadeniz’de insanları yüzdürmek, buraya getirmek çok zor. 350 sporcu bugün burada kulaç attı. Kdz. Ereğli Belediyesi ile birlikte 6 aydır emek veriyoruz. Böyle bir organizasyonun parçası olduğum için mutluyum. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışma sonunda 250 sporcuya katılım madalyaları verilirken, bin 500 ve 3 bin metrede dereceye girenler yaşlarına göre 13 ayrı kategoride ödüllendirildi.

Yorum Ekle