SON DAKİKA

350 Bin çiçek fidesi Ereğli'yi süsledi

Kdz. Ereğli Belediyesi ilçeyi çiçeklerle donattı, ilkbaharda dikilen 350 bin çiçek açtı; cadde ve parklar renk cümbüşüne döndü. Başkan Halil Posbıyık, bu yıl 350 bin çiçek daha dikeceklerini söyledi. 02 Temmuz, 2019 09:56 Güncelleme: 02 Temmuz, 2019 09:56 350 Bin çiçek fidesi Ereğli'yi süsledi

Kdz. Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Park ve Bahçeler birimi, çevre düzenleme ve güzelleştirme çalışmaları kapsamında ilkbaharda kendi ürettiği 350 bin çiçeği toprakla buluşturdu.

İlçe genelindeki cadde, park, refüj, kavşak ve yeşil alanlara dikilen mevsimlik Kadife, Ateş, Begonya ve Horoz İbiği açtı ortaya renk cümbüşü çıktı.

700 BİN ÇİÇEKLE REKOR KIRACAĞIZ

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye serasında üretilen çiçekler ile Ereğli’yi daha da güzelleştireceklerini söyledi.

350 bin çiçek daha dikeceklerini ve bir yılda, diktikleri 700 bin çiçekle belediye tarihinde rekor seviyeye ulaşacaklarını anlatan Posbıyık şunları söyledi:

“Nisan ve Mayıs aylarında kendi seramızda üreterek toprakla buluşturduğumuz 350 bin çiçek açmaya başladı. Mevsime bağlı olarak yıl sonuna kadar dikeceğimiz 350 bin çiçekle birlikte ortalama 500 bin civarında dikilen yıllık çiçek sayısını 700 bine çıkartmış olacağız. Ereğli’mizi her geçen yıl daha güzel, daha da yaşanabilir bir kent yapma yolunda çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz.”

Yorum Ekle