SON DAKİKA

“30 Ağustos Zafer Bayramını, bu yıl da coşkuyla kutlayacağız!”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. 29 Ağustos, 2020 09:51 Güncelleme: 29 Ağustos, 2020 09:51 “30 Ağustos Zafer Bayramını, bu yıl da coşkuyla kutlayacağız!”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında Zafer Bayramı kutlamalarının engellenmesine sert tepki gösteren Ünal Demirtaş: “ 30 Ağustos'u görmezden gelenlere, bu büyük zaferi küçümsemeye çalışan bilinçsiz tarih cahillerine, Cumhuriyetin kazanımlarını yok etmeye çalışanlara karşı, Zafer Bayramı'nı yurdun her köşesinde halkımızın sağlığını da gözeterek büyük bir coşkuyla kutlayacağız” dedi. CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, mesajında şunları ifade etti:

“YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM!

“30 Ağustos 1922’de “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek yola çıkan Türk ulusu bu topraklarda asla tutsak yaşamayacağını bütün dünyaya göstermiştir. 30 Ağustos, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda, emperyalist güçlere karşı verdiğimiz bağımsızlık mücadelesinin zafere yürüdüğü en önemli günlerden biridir. Bugün, Türk ulusunun özgürlüğüne kast edenlere karşı geleceğine ve onuruna sahip çıktığı kurtuluş mücadelesinin taçlandığı gündür.

Emperyalizme karşı, o gün ortaya konulan güçlü irade, bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır. Güçlü bir ülke, refah içinde bir ulus ve mutlu bireyler için, mücadelemizi bu iradenin ışığıyla sürdürüyoruz. Maalesef Büyük Taarruz’un 98. Yıldönümünde, iktidarın yanlış politikaları sonucu ekonomik bağımsızlığımız da tehdit altındadır. Ekonomide izlenen hatalı politikaların ağır faturası emekçinin, madencinin, esnafın, memurun sırtına yüklenmektedir. Dış borç yükü altında ezilen ülkemiz, ekonomik bağımsızlığımızı da günden güne kaybetmiştir. Halkın büyük çoğunluğu işsiz kalmış ve geçim derdindeyken, iktidar mensupları saray açma derdindedir. Daha ötesi iktidar mensupları, Türkiye'ye bağımsızlık yolunu açan 30 Ağustos'u görmezden gelerek, Zafer Bayramı kutlamalarını yasaklamak gafletine düşmüşlerdir. Bu durum ise iktidarın akıl tutulmasına yakalandığının son göstergesi olmuştur.

Türkiye, stratejik konumu, bereketli toprakları ve genç nüfusuyla büyük bir potansiyele sahiptir. 98 yıl önce savaş meydanlarında eşi benzeri olmayan bir mücadeleyle kazandığımız, cumhuriyetle ve demokrasiyle güçlenen bağımsızlığımızı her alanda korumak en önemli görevimizdir.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının tarihi bir zaferle taçlandırdığı bağımsızlık mücadelesinden geri adım atmayacağız. 30 Ağustos'u görmezden gelenlere, bu büyük zaferi küçümsemeye çalışan bilinçsiz tarih cahillerine, Cumhuriyetin kazanımlarını yok etmeye çalışanlara karşı, Zafer Bayramı'nı yurdun her köşesinde halkımızın sağlığını da gözeterek büyük bir coşkuyla kutlayacağız.

Büyük Taarruz‘un 98. yıldönümünde başta Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarını ve bu topraklar uğruna yaşamını seve seve feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum”

Yorum Ekle