SON DAKİKA

30 Ağustos Zafer Bayramı programı belli oldu

30 Ağustos Zafer Bayramı programı belli oldu 25 Ağustos, 2017 16:37 Güncelleme: 25 Ağustos, 2017 16:37 30 Ağustos Zafer Bayramı programı belli oldu

Ereğli’de 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerin programı belli oldu.

Karadeniz Ereğli Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, etkinlikler 30 Ağustos Çarşamba günü Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek çelenk sunma töreni ile başlayacak.

Sat 09.00’da başlayacak olan çelenk töreninde Kaymakamlık, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunulacak. Daha sonra saygı duruşunda bulunulması , İstiklal Marşının söylenmesi ve bayrakların göndere çekilmesiyle tören sona erecek.

KUTLAMALAR KABUL EDİLECEK

Etkinlikler kapsamında Saat 09.20’de Karadeniz Ereğli Kaymakamlığında, tebrikat programı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, protokol, askeri personel ve halk, protokol sırasına göre makama girerek başta Kaymakam Nazım Madenoğlu olmak üzere protokol üyelerinin Zafer bayramını kutlayacak.

RESMİ GEÇİT DÜZENLENECEK

Kutlama etkinlikleri, aynı gün saat 10.00’da Ereğli Devrim Bulvarı’nda gerçekleştirilecek törenle devam edecek.

Törende Kaymakam Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu ve Belediye Başkanı Hüseyin Uysal törene katılanların ve halkın bayramını kutlayacak. Ardından saygı duruşunda bulunulacak, İstiklal Marşı söylenecek.

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığından bir personel, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak. “ 30 Ağustos” isimli şiir okunacak.

Kutlama etkinlikleri, gaziler ve şehit yakınları, spor kulüpleri, belediye ekipleri, Erdemir ve TTK ile dernek ve mesleki kuruluşlar ile askeri birliklerin gerçekleştireceği Tören Geçişi ile son bulacak.

Yorum Ekle