SON DAKİKA

30 Ağustos Zafer Bayramı Ereğli'de kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Karadeniz Ereğli'de de Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı. 30 Ağustos, 2017 10:36 Güncelleme: 30 Ağustos, 2017 10:36 30 Ağustos Zafer Bayramı Ereğli'de kutlandı

Kdz.Ereğli’de 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramının 95’inci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kdz.Ereğli’de de törenlerle kutlandı.
Sabah saatlerinde çelenk sunma töreni ve Kaymakam Nazım Madenoğlu’nun makamında tebrikleri kabul etmesi ile başlayan program daha sonra Devrim Bulvarı üzerinde geçit töreni ile devam etti.
Geçit töreni başlamadan ise Kaymakam Madenoğlu, Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu ve Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, törene katılanların bayramını kutladılar.

“30 AĞUSTOS TÜRK MİLLETİNİN DESTANIDIR”
Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Deniz Binbaşı Ömer Aynacı; 30 Ağustos zaferinin sadece Türk Milleti için değil aynı zamanda bütün dünya için büyük öneme sahip tarihi bir olay olduğunu söyledi ve “Bu çok şerefli zaferin bugün 95’inci yıl dönümünü kutluyoruz. Bugün tarihinin hiçbir devresinde hürriyetinden zerre kadar ödün vermemiş büyük Türk Milleti’nin istilacı düşmanlara karşı canını ortaya koyarak verdiği yaşam mücadelesinin amacına ulaştığı çok anlamlı bir gündür. Bugünün değerini anlamak ancak dünü öğrenmek ve daima hatırlamak ile mümkündür. 30 Ağustos Zaferi; zafere inanan, kendisine güvenen, askerine destek olan, özgürlüğe gönül vermiş ve bütün imkansızlıklara rağmen güçlü düşmanları yenen bir milletin destanıdır.”dedi.

“SİYASİ ZAFERLERİN DE YOLUNU AÇTI”
Aynacı, 30 Ağustos zaferi ile siyasi zaferlerin de yolunun açıldığını belirterek, “Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin önemi sadece düşman ordularının yenilmesinde değil, aynı zamanda yüce Türk Milleti’nin tarihinde yeni bir dönem açarak yeni bir Türk devletinin kurulmasına imkan sağlamasından da kaynaklanmaktadır. Bugün Başkomutanlık Meydan Muhaberesi Türk Milleti’nin kahramanlık duygusunu ve milli gururunu besleyen en güçlü kaynaklardan biridir ve böyle kalacaktır.Türk Silahlı Kuvvetleri 95 yıl önce olduğu gibi bugün de üstün bir vazife anlayışı içerisindedir. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna canını seve seve feda etmeye her zaman hazırdır. Milleti ve ordusu ile bir bütün halinde hareket eden yüce Türk ulusunun varoluş nedeni olan bu kutsal zaferin 95’inci yıldönümünde başta ebedi Başkomutanımız, eşsiz Önder Atatürk olmak üzere bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin hatıraları önünde saygı ile eğiliyor ve şükranlarımızı sunuyoruz.”ifadelerine yer verdi.
Ardından Nurdan Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu öğrencilerinden Busenaz Erdoğan ‘30 Ağustos’ temalı bir şiir okudu. Devrim bulvarındaki kutlama geçit töreni ile sona erdi.
Halktan katılımın az olduğu törende ayrıca; AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Kdz.Ereğli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Kaya, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yönetimi, kurum amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de hazır bulundu.

Yorum Ekle