SON DAKİKA

3 saat boyunca cayır cayır yandı…

3 saat boyunca cayır cayır yandı… 06 Ağustos, 2019 07:17 Güncelleme: 06 Ağustos, 2019 07:17 3 saat boyunca cayır cayır yandı…

 

Alaplı'da Erçal Fındık Fabrikasında çıkan yangın yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alınabildi. Ereğli, Yığılca ve Akçakoca ilçelerinden gelen itfaiye ekiplerinin de verdiği destekle kontrol altına alınan yangında can kaybı ya da yaralana olmazken, binada büyük hasar meydana geldi.  

Yangın saat 21,30 sularında Alaplı Çay boyu mevkiinde bulunan Erçal Fındık kırma fabrikasında meydana geldi. İddiaya göre Kaynak çalışması sırasında düşen kıvılcımdan çıktığı tahmin edilen yangın, binanın ahşap olması ve fındıkkabuklarının tutuşması ile kısa sürede büyüdü. İhbarı alır almaz 5 araç ile fabrikaya gelen Alaplı İtfaiye müdürlüğü ekiplerine Ereğli başta olmak üzere Düzce’nin Yığılca ve Akçakoca ilçelerinde de takviye ekipler yardıma geldi. Geceyi aydınlatan alevler yaklaşık 3 saat süren çalışma ile söndürülürken, yangının kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmasına geçildi. Alaplı kaymakamı Emirhan Arıkan, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin başta olmak üzere, ilçe protokolü de yangın alanına gelerek çalışmaları yakından izledi. Alaplı kaymakamı Emirhan Arıkan, yangının kontrol altına alındığını ve herhangi bir yaralanma ya da can kaybının olmadığını söyledi. Alaplı belediye başkanı Nuri Tekin ise konuşmasında eski ve ahşap bina olmasından dolayı yangının büyüdüğünü, diğer il ve ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin de müdahalesi ile yangının kontrol altına alındığını ifade etti.

İTFAİYE MÜDÜRLERİNDEN ORTAK AÇIKLAMA

Yangının ihbar edilmesinin ardından fabrikaya geldiklerini ifade eden Alaplı Belediyesi itfaiye müdürü Sinan Taşkın, çatıda başlayan yangına yapılan müdahale ile diğer binaya yangının sıçramasının önlendiğini söyledi. Binanın içinde ki fındıkkabuklarının alev alması ile yangının büyüdüğünü kaydeden Taşkın, diğer itfaiye ekiplerinin de gelmesi ile yangını kontrol altına aldıklarını ifade etti. Ereğli Belediyesi İtfaiye müdürü Muhammet Ali Ateş’ de kendilerine ulaşılmasının hemen sonrasında görevli personel ve araçlarla Alaplı’ya gelerek yangına müdahale ettiklerini kaydetti. Emniyet Müdürlüğü ekipleri de alanda geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.

Diğer yandan Alaplı Belediyesi İtfaiye müdürü Sinan Taşkın’ın yangında bayıldığı haberini alan eşi Şennur Taşkın’da olay yerine geldi. Gözyaşlarını tutamayan Şennur Taşkın eşinin iyi olduğu haberini alınca rahat bir nefes aldı.

Yangının soğutma çalışmasının da tamamlanması ile ekipler olay yerinden ayrıldı. Yangının çıkış sebebi ile ilgili olarak sabah saatlerinde çalışma başlatılacağı ifade edilirken, Savcılık yangın ile ilgili soruşturma başlattı.

Yorum Ekle