SON DAKİKA

3 Çocuğu ile iki odalı evde yaşam mücadelesi...

3 Çocuğu ile iki odalı evde yaşam mücadelesi... 21 Şubat, 2017 18:47 Güncelleme: 21 Şubat, 2017 18:47 3 Çocuğu ile iki odalı evde yaşam mücadelesi...

 

Ereğli'de iki odalı evde yaşam 3 çocuğu ile yaşam mücadelesi veren Aysun Arkut, akciğerinde çıkan rahatsızlık dolayısıyla zor günler geçiriyor. Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve komlularının yardımı ile ayakta durmaya çalışan anne Arkut, yetkililerden ve hayır severlerden kendisine uzanacak yardım eli beklediğini ifade etti.

Ereğli' de eşi ile görücü usulü evlendikten sonra eşinin iş durumu dolayısıyla 3 çocuğu ile birlikte Bursa'ya yerleşen anne Aysun Arkut, eşinin ev kirasını ödememesinden dolayı ev sahibi tarafından evden atılmış. 3 çocuğu ile birlikte sokakta kalan Anne Aysun Arkut, 3 ay kadın sığınma evinde kaldıktan sonra kendisi için toplanan parayı alarak memleketi Ereğli' ye geri gelmiş. Burada ev tutan Arkut, 3 çocuğu ile birlikte yaşam mücadelesi vermeye başladı. 4 senedir aynı evde orta okul öğrencisi olan çocukları M.T. (14), G.T. (12) ve Y.T. (11) yaşam mücadelesi veren Aysun Arkut, akciğerinde çıkan yaradan dolayı kanser riski ile karşı karşıya olduğunu da ifade etti.

Başında geçenleri anlatan Arkut, çevredeki komşuları ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan aldığı yardımla geçinmeye çalıştığını söylediği konuşmasında "Eşimin işi nedeniyle peşinden gittim. Orada bize sahip çıkmadı. Orada ki ev sahibine kirayı vermemiş. Bizi verdim diye kandırdı. Kirayı vermediği için ev sahibi kapıma geldi. Evden çıkarttı beni. Gidecek bir yerim yoktu. Polise sığındık. Sağ olsunlar gidecek yerim olmadığı için beni sığınma evine koydular. Orada 3 ay kaldım. 3 ay kalabiliniyordu. Gidecek yerim olmadığı için orada ki arkadaşlar kendi arasında para toplayıp beni Ereğli' ye geldiler. Geldim. Bu evi tuttum. Yaklaşık 3-4 senedir de buradayım. Gidecek bir yerim olmadığı için mecbur burada durmak zorundayım. İyi bir geleceğim yok. Sosyal yardımlaşmadan yardım alıyoruz. Çevremizdeki komşularımızdan da yardım geliyor. Onlarla çocuklarımla yaşamaya çalışıyorum" dedi.

AKCİĞERİNDE YARA VAR, KANSER RİSKİ BULUNUYOR...

Akciğerinde çıkan yaradan dolayı tedavi sürecinin başladığını ve ilaçları almakta zorluk çektiğini ifade eden anne Aysun Arkut, kendisinin tek isteğinin çocukları için iyi bir gelecek olduğunu kaydetti. Anna Arkut konuşmasında "Akciğerimde ki küçük bir yaradan kaynaklı bir rahatsızlık varmış. Bunun kansere yol açabileceğini söylediler. İlaç tedavisine başladım. İlaç tedavisini karşılayamıyorum. Yarım gelirse onunla karşılamaya çalışıyorum. Geleceğim yok. ben kendim için bir şey istemiyorum. Çocuklarım için istiyorum. Şu yaşıma kadar çocuklarımı hiç kimseye vermedim. Annem bile çocuklarını bırak gel dedi ben yine de gitmedim. ne olursa olsun ben yine de çocuklarımı bırakmayacağım. Benim isteğim çocuklarım için iyi bir gelecek. İyi bir ev. Daha rahat nefes almaları için kendilerine ait bir odaları olmasını istiyorum. Ben salonda da yerde de yatarım. Tek isteğim çocuklarıma daha temiz bir ev istiyorum" dedi. 

Ailenin ortanca çocuğu olan G.T. ise "Ben bir şey istemiyorum. Sadece bu evden kurtulmak ve annemin tedavi olmasını istiyorum" diyerek göz yaşlarına boğuldu.

Ailenin Ereğli Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan 3 ayda bir nakdi ve ayni yardım aldığı, sosyal hizmetler müdürlüğünden de bakım parası aldığı öğrenildi.

 

AİLEYE 0531 332 10 19 NUMARALI TELEFONDAN ULAŞABİLİRSİNİZ...

 

Ziraat Bankası
TR47 6619 0004 2539 5647 66
Aysun Arkut

 

Yorum Ekle