SON DAKİKA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama mesajları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajları yayınlandı. 27 Ekim, 2017 17:40 Güncelleme: 27 Ekim, 2017 17:40 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama mesajları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajları yayınlandı.

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ FARUK ÇATUROĞLU

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Cumhuriyetin kuruluşunun 94’üncü yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. “Milletimizin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılını kutlamanın onur ve gururunu hep birlikte yaşamaktayız. Türkiye Cumhuriyetini; büyük zorlukların üstesinden gelerek zaferle taçlandırdığımız İstiklal Harbi neticesinde hep birlikte kurduk. Temellerinde kadim bir tarih ve zengin medeniyet olan ve bugün hızlı bir değişim ve dönüşüme şahit olan ülkemiz gün geçtikçe iktisadi, siyasal ve kültürel anlamda da gelişmektedir. Ekonomik, siyasi ve sosyal alanda yaptığımız hamlelerle bugün Türkiye’miz muasır medeniyetler seviyesine daha da yaklaşmıştır. Bu gelişimin aynı azim ve kararlılıkla devam etmesi, koyulan hedeflerin yerine getirilmesi oldukça önem arz etmektedir. 15 Temmuz darbe girişimiyle Ülkemizin her alanda gelişmesine darbe vurulmak istenmiş, ancak milletimizin ortaya koyduğu irade tüm oyunları bozmuştur. Bu düşüncelerle, Zonguldak halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde taht kuran bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla yâd ediyorum.”

CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÜNAL DEMİRTAŞ

“Yoksulluk ve esaretten, özgürlük ve bağımsızlığa giden yolda büyük bir azim ve kararlılıkla verilen kurtuluş mücadelesinin sonucunda Cumhuriyet ilan edilmiştir. Cumhuriyetin ilanı ile egemenliğin tek sahibi millet olmuş, hiçbir ayrım olmadan yurttaşlarımız özgürleşmiştir. Bugün diktatörlük hevesi ile Cumhuriyetin kazanımlarını yok etmeye çalışanlara en güzel cevap, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Benim naçiz vücudum elbet toprak olacaktır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" sözündedir. Bağımsızlık ve egemenliğimizin, laikliğin, demokrasinin ve çağdaşlığın teminatı olan Cumhuriyet’e, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra daha da fazla sahip çıkacağız. Bu bilinç ve anlayışla çağdaş ve uygar Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu büyük bir coşku ile kutlayacağız. Laik demokratik cumhuriyetimizi, düşüncesi ve anlayışı hür nesillerle ve ortak değerlerimizin etrafında kenetlenerek yaşatacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 94.yılını kutluyor, bize Cumhuriyet’i armağan eden başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, kahramanca mücadele eden silah arkadaşlarına, şehit ve gazilerimize şükranlarımı sunarak, saygı ve rahmetle anıyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKDEMİR 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADI 

    Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 94’uncu yıldönümünü kutlayarak yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi: “Büyük Türk Milletinin yaşamında seçkin ve anlamlı bir yeri olan ve Büyük Önderimiz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletimizden alınan güçle kurulan, çağdaş Türkiye Cumhuriyet’in 94’uncu kuruluş yıldönümünü tüm yurtta olduğu gibi bizlerde sevinç ve coşku içerisinde kutluyoruz.

 Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bu nedenle, yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacak, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her konumda sahip çıkacaktır. Cumhuriyet, demokrasiyi geliştiren en iyi sistemdir. Kişinin hak ve özgürlükleri ancak bu sistem içinde güvencede olabilir. Hak ve özgürlüklerinden yoksun bırakılmış toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Cumhuriyet; dili, bayrağı, marşı ve temel nitelikleri ile ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ifade eder. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan milli mücadele ile tarihte eşine çok az rastlanır bir başarı gerçekleştirilmiştir. Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara karşın, inanç ve kararlılık örneği olarak kazanılan bu zafer, milletimize kayıtsız şartsız egemenliği sağlayan Cumhuriyet rejimini armağan etmiştir.

 Gururla kutladığımız Cumhuriyet’imizin 94’uncu kuruluş yıldönümünde, şehitlerimizin kanıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünü ve Atatürk’ün Türk gençliğine ve Türk milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyetin tüm kurumlarını, birlik ve beraberlik içinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor, Cumhuriyet Bayramımızın 94’uncu kuruluş yıldönümünü yürekten kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

KDZ. EREĞLİ TSO BAŞKANI YAŞAR TETİKER
Cumhuriyet Bayramının, Ulu Önder Atatürk'ün gösterdiği hedefe ulaşma azmini ve çabasını, ülkemizin aydınlık geleceği için kendisine siar edinmiş büyük Milletimize kutlu olmasını, ülkemize ve ulusumuza mutluluk ve başarılar getirmesini diliyorum.

TÜRK METAL SENDİKASI KDZ. EREĞLİ ŞUBE BAŞKANI METİN ERCAN Türk Milletinin, varlığını devam ettirmesinde dönüm noktası olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılını, aynı coşku ve heyecanla kutluyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, üstün dehası sayesinde kazanılan Kurtuluş Savaşı ardından, 29 Ekim 1923’de, dünyada en iyi yönetim şekli olarak kabul edilen Cumhuriyet’in temellerini atarak, egemen ve bağımsız şekilde yaşamımızı sürdürmemizi sağlamıştır. Bu duygularla; İlelebet yaşacak ve yaşatacağımız Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Büyük Önder Atatürk başta olmak üzere, vatan uğruna şehit düşen askerlerimizi bir kez daha minnetle anıyor, huzurlarında saygı ile eğiliyoruz. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu olsun.

 

 

 

 

Yorum Ekle