SON DAKİKA

29 Ekim Çoşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetin İlanının 91. yıldönümü Ereğli'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. 29 Ekim, 2014 15:32 Güncelleme: 29 Ekim, 2014 15:32 29 Ekim Çoşkuyla Kutlandı

Ereğli'de kutlama programı Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Hasan doğan ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın Kaymakamlık makamında Cumhuriyet Bayramı Kutlama tebriklerini kabul etmesiyle başladı. Ereğli protokolü, siyasi partiler ve Sivil Toplum Kuruluşu yetkilileri  Kaymakam Çay ve protokol üyelerinin bayramını kutladı.

Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarının ikinci bölümü ise Sahil Bandında devam etti. Bayram kutlama programı, Atatürk Bulvarı Cumhuriyet Alanı Sahil Bandı'nda, Kaymakam İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral, Hasan Doğan, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın, askeri araç üzerinde halkı selamlamasıyla başladı.

Saygı duruşu ve  İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Kaymakam Çay, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.  Milli birlik ve beraberliğin gelecek açısından yaşamsal öneme sahip olduğunu belirten Çay, "ülkemizin birlik ve beraberliğini yok etmeye, ülkemizi toplumsal yaşamını ve devletimizin niteliklerini değiştirecek çağ dışı bir yönetime sürüklemeye, ülkemizin demokrasisini ortadan kaldırmaya yönelik hareketlere karşı yürüttüğümüz mücadelenin adıdır Cumhuriyet. Bu mücadeleyi hiç bırakmadan sürdürmeli ve ayrılık yaratmaya, vatanımızı bölmek isteyenlere fırsat vermemeli, içten ve dıştan gelen yıkıcı, bölücü,  gerici akımlara karşı, Atatürk Cumhuriyeti'ni korumalı ve ona sahip çıkmalıyız"dedi.

Ereğli'deki  okullarda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı  nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.   Cumhuriyet Bayramı etkinliği, sivil ve askeri erkanın yer alacağı geçit töreni ile sona erdi.

Yorum Ekle