SON DAKİKA

25 Yıldır kayıp ablasını arıyor

25 Yıldır kayıp ablasını arıyor 30 Ağustos, 2017 09:44 Güncelleme: 30 Ağustos, 2017 09:44 25 Yıldır kayıp ablasını arıyor

Ereğli'den Almanya' ya çalışmaya giden Emrah Akpınar, her yıl izin için geldiği Ereğli' de 25 yıldır kayıp ablasını arıyor. Kendisinin yaşadığına inandığını söyleyen Akpınar, ablasına ' Bizim yanımıza gelmek istemiyorsan bile yaşadığını sağ olduğunu bildirsen yeter' diyerek seslendi.

Ereğli' de yaşayan ve yaptığı evliliğin ardından Almanya' ya yerleşen Emrah Akpınar (45) Almanya' ya yerleşmeden önce kaybolan ablası Hacer Akpınar'ı arıyor. Her sene izin için geldiği Ereğli' de bir çok yere giderek başvuran ve ablasının gidebileceği yerleri teker teker kontrol eden Emrah Akpınar, ablasına en azından yaşadığını bildirmesi için seslendi.

AĞABEYİMİN EVİNE GİDİYORUM DİYE EVDEN ÇIKMIŞ

Ablası Hacer Akpınar'ın 6 Haziran 1992 yılında babasının evinden ağabeyinin evine gidiyorum diye çıkıp ortalıktan kaybolduğunu anlatan Emrah Akpınar "Kız kardeşim Hacer 6 Haziran 1992 yılında kurban bayramında iki gün önce Alaplı' da ki ağabeyim Yaşar Akpınar'ın yanına gidiyorum diye çıkıyor. Alaplı' ya gittiğini görüyorlar. Ağabeyim ve eşi öğretmen oldukları ve Bolu'da toplantıya gittikleri için evde yoktular. Ama kız kardeşim belki yedek anahtarı komşuya bırakmıştır diyerek Alaplı' ya gidiyor. Alaplı' ya gittikten sonra da bir daha da kendisinden haber alınamadı. Kendisinden o günden sonra haber alamadık. Komşuları Alaplı'ya geldiğini ve anahtarı bırakıp bırakmadığını sorduğunu söylediler"

ÜNİVERSİTEDE SORUNLARI VARDI

Üniversite döneminde ablasının sorunları olduğunu ifade eden Akpınar "Üniversite de iken psikolojik sorunları başlamıştı. Ankara Hacettepe Üniversitesi İstatistik bölümü birinci sınıfı terk etti. Bizim zorlamamızın ardından kendi isteği ile yeniden üniversiteye geri döndü. bir sene daha okuduktan sonra rahatsız olduğunu ve okuyamayacağını söyleyerek okulunu ikinci sınıftan terk etti. Son zamanlarında içine çok kapanmıştı. Başı açıkken başını kapatmıştı. Tam olmasa bile tesettüre dönmüştü. Namazını bazen kılar, bazen kılmazdı. İlaç kullanıyordu, ilacı kullandıktan sonra başını yataktan kaldıramıyordu. Ama şizofren değildi. Sadece psikolojik sorunları vardı"

ÜVEY ANNEMİZ BİZİ BÜYÜTTÜ

Annesinin ölümünden sonra babasının yeniden evlendiğini ve kendisi ile birlikte 6 kardeşini üvey annesinin büyüttüğünü ve gerçek anneleri gibi kendilerine davrandığını kaydeden Emrah Akpınar "Üvey annemizden hiç bir rahatsızlığı yoktu. Biz yedi kardeş üvey annemizden hiç rahatsızlık duymadık. Kendisine annemiz deriz. Bizi okutup büyütmüştür. Kendisi kaybolmadan bir sene önce intihara teşebbüs etiğinde, evlenemediğini, evde kaldığını, okulunu tamamlayamadığını Arkadaşlarının evlenip çocukları ile kendisini ziyarete geldiğini bu durumun kendisini üzdüğünü, üniversite de yanlış bölümü seçtiğini, asıl seçeceği bölümün İngilizce olduğunu istatistik bölümünü sevmeyerek okuduğunu söylemişti. Bir de benim Almanya' ya gidecek olmam, babamın da yaşanıp öleceğini, ortada kalacağını düşünüyordu"

ABLAMIN YAŞADIĞINA YÜZDE 80 EMİNİM

Ablası Hacer Akpınar'ın yaşadığına inandığını belki de yurt dışında olduğu için ulaşamadıklarını söyleyen Emrah Akpınar "Ben ablamın yaşadığından yüzde 80 ümitliyim. Ancak kamu ablamın kaybolmasından sonra gıyabında dava açtı. Kaybolduktan 10 yıl sonra nüfustan kaydı silindi. Ben ablamın yurt dışında olduğu için bulunamadığını düşünüyorum. Çünkü 1992 yılında yurt dışına insan kaçırmak çok kolaydı.  Diyarbakır ve Mardin taraflarına da göreve çok gittim. Orada insan kaçırmanın ne kadar kolay olduğunu bildiğim için kendisinin yurt dışında olduğu için bulunamadığı kanısındayım. Kendisi 1983-1984 Ereğli lisesi mezunu yanlış hatırlamıyorsam. Bulunamamasının sebebi belki de kendi ismini her zaman Nergis olarak verirdi. Belki de gittiği yerlerde kendisini Nergis olarak tanıtmış olabilir. Eğer yaşıyor ve kendisini 'NERGİS AKPINAR' olarak tanıttıysa belki bu yüzden bulamıyoruz. Bir de son halinde kapalıydı. Eğer başını açtıysa eski haline döndüyse belki o yüzden de bulamıyor olabiliriz “

SADECE YAŞADIĞINI BİLDİRSEN YETER

Kardeşine gazeteciler aracılığıyla seslenen Emrah Akpınar "Kardeşime ablama şu mesajı vermek isterim. Babası öldü. Annesi öldü. Kardeşi olarak her sene aramaya geliyorum. her izne geldiğimde arıyor ve hala aramaya devam ediyorum. eminim diğer kardeşlerim de arıyordur. perişanız. Eğer yaşıyor ve gelmek istemiyorsa bile bize yaşadığını bildirsin. Kendisi 'Ben evlendim. Çocuğum var. Kocamla mutluyum' diyerek bize bildirirse çok seviniriz. Eğer bizi görmek istemiyorsa saygı ile karşılarız. Bize yaşadığını ama televizyondan, ama sanal alemden bildirmesini rica ediyorum" dedi.

Emrah Akpınar, açıklamasının ardından Ereğli lisesi mezunları derneği yönetimi ile bir araya gelerek ablasının bulunması konusunda Dernek yönetimi ve üyelerinden yardım istedi. Emrah Akpınar ablası ile ilgili olarak bilgiye ulaşanların kendisine Türkiye  için 05375273837, Almanya için 00491737499215 numaralı telefondan ulaşabileceğini söyledi.

Yorum Ekle