SON DAKİKA

25 Okul, 120 Proje Kodlama ve Robotik Şenliği!..

25 Okul, 120 Proje Kodlama ve Robotik Şenliği!.. 15 Mayıs, 2019 15:44 Güncelleme: 15 Mayıs, 2019 15:44 25 Okul, 120 Proje Kodlama ve Robotik Şenliği!..

Ereğli ilçesinde  Kodlama ve Robotik Şenliği gerçekleştirildi. Şenlikte Karadeniz Ereğli’de eğitim öğretim veren 25 okulun 120 projesi sergilendi.

AKSOY, “25 OKUL,  120 PROJE…”

Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, yaptığı açılış konuşmasında şenlik kapsamında 25 okulun 120 projesinin sergileneceğini belirterek,  “Amacımız öğrencilerimize sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasında ilişki kurabilme, yaratıcı düşünebilme gibi yetenekleri kazandırmak. Aynı zamanda bir diğer amacımızda  öğrencilerimizin   eğlenerek üretmelerini sağlamaktır.”

SUBAŞI, “ÇOCUKLAR NE KADAR ERKEN YAŞTA BAŞLARSA O KADAR FAYDALI OLUR…”

Zonguldak Vali Vardımcısı Turgut Subaşı  açılışta yaptığı konuşmada;  Zonguldak’ta Vali Erdoğan Bektaş’ın himayesinde Milli Eğitim’de başlatılan kodlama ve yazılım projesi ile kısa sürede büyük mesafeler alındığını vurguladı.

Subaşı konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi; “Bu projenin başlamasında ve yürütülmesinde emeğini ve yüreğini ortaya koyan yöneticilerimize, Kaymakamlarımıza, Milli Eğitim Müdürlerimize, Okul Müdürlerimize, Bilişim Öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize çok  teşekkür ediyorum. Biz bu projeye başlarken tüm Zonguldak’taki 5 ve 6’ncı sınıflar hedef kitlemizdi. Yani kodlama eğitimine ne kadar erken yaşta  başlatılırsa alınacak   mesafe o kadar faydalı olmaktadır. Bu çerçevede Zonguldak genelinde yaklaşık 4 ay içerisinde bu hedef kitledeki yaklaşık 16 bin öğrencimizin yüzde 90 üzerindeki kesimine ulaşmış bulunuyoruz. Bu kısa sürede ciddi bir rakam ve gerçekten özverili bir çalışmanın sonucudur.”

 “BİZ TEKNOLOJİYİ ÜRETEN OLMALIYIZ…”

 Çocuklara geleceğe en iyi şekilde hazırlamak gayretinde olduklarının altını çizen Subaşı, “Ülkemizi çağdaş, muasır medeniyet seviyesine çıkarmak istiyorsak çocuklarımızı en iyi şekilde, çağın gereklerine uygun şekilde, donanımlı ve vasıflı yetiştirmek zorundayız. Eğer güçlü bir ülke, güçlü bir ekonomi istiyorsanız, önce bilim ve teknolojiye önem verip bu alandaki insanınızı iyi yetiştirmeniz gerekmektedir. Çocuklarınıza bu sahada kazandırdığınız becerilerle gelecekte inanıyorum ki en iyi bilim insanları, en iyi teknolojiyi kullanan insanlar bizim insanımız olacaktır. Unutmayın ki dünyada bir teknolojiyi üretenler var bir de teknolojiyi tüketenler var. Biz hangi sınıfta olmak istiyoruz. Birinin yaptığı eserleri taklit eden, sadece kullanan tüketici konumunda mı yoksa söz sahibi olan üretici konumunda mı olmak istiyoruz. Biz güçlü bir ülkeyiz, insanımız en iyi vasıflara sahip, en güzel insanlar biz de diyorsak teknoloji üreten gruba girmek zorundayız.”

“HER MESLEK ASGARİ DÜZEYDE OLSA BU BECERİYE SAHİP OLMALI…”

Subaşı, kodlamanın önemine de vurgu yaparak; “Gerçekten toplumsal hayatta, sosyal hayatta başarılı olmak istiyorsanız hangi mesleği icra ederseniz ediniz bu beceriye asgari düzeyde de olsa sahip olmak zorundasınız. Ne alanda çalışırsanız çalışın bu verileri en iyi kullanan yöntemlere ve imkanlara siz sahip olursanız daha önde bir konumda olacaksınız. Çocuklarımıza küçük yaşta verdiğimiz bu kodlama eğitimi ile ve beceri kazandırmayla dört temel beceri kazandırıyoruz. Öncelikle insanımız karşılaştığı problemleri en iyi çözme becerisini elde ediyor. Sorunların altında ezilen insan değil, onun üstesinden gelen bir insan tipinin başlangıcını oluşturmuş oluyor. İkincisi bu projede çalışan çocukların kazandığı becerilerden birisi, bir planlama becerisine sahip oluyor. Bir disiplin elde ediyor. Diğer bir konu ise değişen durumlar arasında, değişen vakalar arasında ilişki kurma ve sonuca gitme becerisi elde ediyor. Her şeyden önemlisi yeni fikirler, yeni tasarımlar elde etmek için kendini en üst seviyede zorluyor ve fikir üretmenin nasıl bir şey olduğunu da ortaya koymuş oluyor.”dedi

Konuşmaların ardından geçtiğimiz aylarda yapılan Bölge Şampiyonasında ikinci olan Cumhuriyet Ortaokulu Zonguldak Kız Halk Oyunları ekibinin gösterisi ilgiyle  izlendi. Protokol üyeleri kurdele kesiminden sonra sahil şeridinde kurulan stantlarda öğrencilerin kodlama ve yazılım alanında ürettiği projeleri inceleyerek, bilgi aldılar.

Karadeniz Ereğli’de  düzenlenen Kodlama ve Robotik Şenliği’nde 25 okulun 120 projesi sergilendi. Şenlik,   sahil bandında yer alan  Amfi Tiyatroda; Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Okur, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, kurum ve daire amirleri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Yorum Ekle