SON DAKİKA

21 Yılın en soğuk haziranı

21 Yılın en soğuk haziranı 02 Haziran, 2021 09:45 Güncelleme: 02 Haziran, 2021 09:45 21 Yılın en soğuk haziranı

Mayısın son günleri azalmaya başlayan sıcaklıklarla sağanak yağışlar etkili olmaya başladı. Haziranın ilk 2 günü de azalışını sürdüren sıcaklıklar kuzey, orta ve batı kesimlerde ortalamaların altına indi. Kuzey kesimlerdeki yağışların hafta sonuna kadar etki alanını daraltarak devam etmesi, sıcaklıklarında, Karadeniz, Marmara başta olmak üzere kuzeyde normallerin altında seyretmesi bekleniyor.

ULUDAĞ KAR YAĞDI

Gözde kış kayak turizmi Uludağ’da Haziran’da kar sürprizi yaşandı. Yağmur şeklinde yağış sabaha karşı, sıcaklığın hızla azalması ile kara çevirdi. Oteller bölgesine kadar etkili olan kar sabah saatlerinde tutmaya başladı.

Karadeniz yaylalarının yükseklerinde de yağışların gece ve sabah saatlerinde kara dönüşebileceği kaydedildi.

Kuzey kesimlerde daha önce de serin hatta soğuk Haziran’lar görülmüştü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verilerine dayalı olarak, Zonguldak ve ilçelerinde sıcaklık gece saatlerinde 10, 12 dereceye kadar düşerken gündüz sıcaklıkları da özellikle yağış anında zaman zaman 14, 18 dereceye kadar düşüyor. İç kesimlerin yükseklerinde ise gece sıcaklıkları tek haneli değerlerde ölçülüyor.

Bazı yörelerde son 21 senenin en serin Haziranı olduğu öğrenildi. Önümüzdeki hafta sıcaklıklarda kademeli artışlar yaşansa da gece değerleri üşütecek derecelerde. Bu sebeple kıyafet seçiminde, akşam-gece ve sabah serinliğinin dikkate alınması gerekiyor.

Kuzey yarı kürede, 21 Haziran itibariyle yaz sezonu başlamış olacak

Yorum Ekle