SON DAKİKA

“19.05.1919 İşte benim doğum günüm”

BKM Çocuk tiyatro ekibinden “19.05.1919 işte benim doğum günüm” 22 Mayıs, 2018 15:43 Güncelleme: 22 Mayıs, 2018 15:43 “19.05.1919 İşte benim doğum günüm”

BKM Çocuk Tiyatro Ekibi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışını ve Kurtuluş Savaşını anlatan “19.05.1919 İŞTE BENİM DOĞUM GÜNÜN” adlı oyunu Atatürk Kültür Merkezi’nde sahneledi.

Engin ÇÖL’ün Nutuk’dan derleyip yazdığı, yönetmenliğini Engin ÇÖL-Fedai MADAN, kostüm ve yönetmen yardımcılığını Şenay ÇÖL’ün , genel sanat yönetmenliğini ise Abdullah BAKIR’ın yaptığı oyun seyirciler tarafından zaman zaman alkışlarla kesildi.

Çocuk tiyatro oyuncularının performansı herkesi hayrete düşürürken oyun bitiminde dakikalarca ayakta alkışlandılar. Oyun sonrası sahneye çıkıp duygularını dile getiren Belediye Başkanı Muharrem AKDEMİR, çocuklarımızla gurur duydum, beni çok duygulandırdılar. Cumhuriyetimiz bu çocuklarımızın ve gençlerimizin elinde büyüyecektir diye konuştu. Daha sonra sahneye çıkan BKM Müdürü ve genel sanat yönetmeni Abdullah BAKIR çocukları tek tek tebrik etti, çocuklarla beraber seyircilere karanfil attılar.

BAKIR:” Çocuklarımız Cumhuriyet’in nasıl ve ne şartlarda kurulduğunu çok iyi anlattılar. Tüm ekibimi, ailelerimizi, bizleri yalnız bırakmayan seyircilerimize ve Belediye Başkanımız Muharrem AKDEMİR’e çok teşekkür ederim. Her şey geleceğimiz olan gençlerimiz ve Türkiye Cumhuriyeti içindir” dedi.

Yorum Ekle