SON DAKİKA

19 Mayıs Kutlama Mesajları

19 Mayıs Kutlama Mesajları 18 Mayıs, 2018 16:21 Güncelleme: 18 Mayıs, 2018 16:21 19 Mayıs Kutlama Mesajları

 ÇATUROĞLU; “İNANIYORUM Kİ GENÇLERİMİZ, TARİHİMİZDEN ALDIKLARI İLHAMLA MEDENİYET YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ ÇOK DAHA İLERİ MESAFELERE TAŞIYACAKLARDIR” 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında; “İnanıyorum ki gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır.” dedi.

Milletvekili Çaturoğlu mesajında sözlerine şöyle devam etti; “19 Mayıs 1919 tarihi Samsun’da canlanan milli mücadelemizin ve bağımsızlık savaşımızın ilk adımıdır. Bağımsızlığını koruma konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde tüm zorlukların üstesinden gelen, her yaştan vatandaşıyla bir kahramanlık destanı yazan milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ardından muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için aynı şuurla mücadelesini sürdürmektedir.

Aziz Şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu cennet vatan üzerine kurulan Türkiye’nin istikbali; milletimizin umudu ve göz bebeği olan gençlerimizin omuzları üzerindedir. İnanıyorum ki gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır. Gençlerimize düşen en önemli görev; devraldıkları mirası daha da zenginleştirmek için özveriyle çalışmak, kendilerinden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha parlak, kalkınmış, gelişmiş ve müreffeh bir ülke bırakmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyor, gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı  kutluyorum.”

CUMHURİYET, GENÇLERE EMANET!

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. CHP'li Demirtaş, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919 günü bağımsızlığa  ve demokratikleşmeye giden yolun ilk adımı Samsun'da atmıştır." dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş mesajında şunlara yer verdi:

"19 Mayıs 1919, ülkemizi bağımsızlığa kavuşturan, cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı büyük yürüyüşün ilk adımlarının atıldığı gündür.

19 Mayıs'ta Samsun'da yakılan meşale, Türk ulusunu çağdaş uygarlıklar düzeyine çıkarma hedefinde yolumuzu aydınlatmaktadır.

Bu anlamlı günün Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilanı da, Büyük Önder'in Cumhuriyet'i emanet ettiği gençlere duyduğu güvenin en önemli göstergesidir.

Atatürk ilke ve devrimleri Türk Gençliğinin rehberidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Anadolu’yu aydınlatan, Misakı Milli Sınırları içinde Anadolu ve Rumeli’de bağımsız yaşamamızı sağlayan liderliği ve çağdaş bakış açısı, bugün daha güçlü biçimde bizler için yol göstericidir. Çevremizde yaşanan çatışmaları, acıları gördükçe O’nun büyüklüğünü, ileri görüşlülüğünü, dehasını bir kez daha anlıyoruz.

Türk Gençliği, Ulu Önder'i örnek aldıkça daha büyük işler başaracaktır. Cumhuriyetimizi kuran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını, bu güzel ülke için canlarını veren şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizi koruyup, yükseltecek olan gençlerimizin bayramını da en içten dileklerimle kutluyorum."

VALİ AHMET ÇINAR”IN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’ da Samsun’ a çıkışıyla başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti’ nin kuruluşuyla taçlanan istiklal mücadelemizin 99. yılını idrak etmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Ancak Gazze’de yaşanılan insanlık dışı katliamlar ve yurdumuzun muhtelif yerlerinde devam eden terör eylemleri sonucu kaybettiğimiz gençlerimiz, şehitlerimiz nedeniyle buruk bir 19 Mayıs’ı idrak etmekteyiz. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. 

Güçlü Türkiye’nin gururu, umudu gençler!

Bugün Ortadoğu’ da yaşananlar, 1919’ dan önce yurdumuzda yaşanmaktaydı. Kan, gözyaşı, işgaller yurdumuzun dört bir yanını sarmıştı. Millet fakirliğe, cahilliğe itilmiş, fırsat kollayan düşmanlar tarafından vatan topraklarımıza göz dikilmişti. İşte vatan topraklarımıza göz dikenlere karşı Türk milleti 19 Mayıs’ta, emsaline az rastlanır destansı bir cesaretle yeniden bir olmuş, yeniden topyekûn mücadele etme inancını kazanmıştır. Bu uğurda aziz Türk milleti kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla; canını ve canından çok sevdiklerini feda ederek bu destansı mücadeleye girmeyi kutsi bir vazife addetmiş, vatanını seven elinde avucunda, köyünde bucağında işe yarar ne varsa Mehmetçiğe vermiştir. Bu büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, büyük bedeller ödenerek fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, siz gençlerimize emanet edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti, Türk gençliğinin üstün gayret ve çalışmaları sayesinde 2023, 2053 ve 2071 yılları için konulan hedeflere emin adımlarla ilerleyecek ve güçlü bir ülke olarak dünyada saygın ve kalıcı yerini alacaktır.

           Dünyamız her gün hızla değişirken, ülkemiz hızla güçlenirken, gençlerimizi geleceğe donanımlı ve eğitimli hazırlamak, onlara en iyi imkânları sunmak  bizim en öncelikli  görevlerimizdendir.

          Ülkemiz kalkınıyor, büyüyor. Bu milli bilinç ve irade bu millette olduğu sürece ülkemiz şüphesiz daha da güçlenecek ve zorlukların üstesinden hızla gelecektir. Ancak gelecek nesiller mutlu olacak mı? İşte mutluluğun anahtarı hiş şüphesiz sanattadır, spordadır, milli manevi değerlerimizdedir. 

            Sevgili Gençler!

            Sanatla ilgilenin, sporla ilgilenin, kitaplar okuyun, teknolojiyi faydalı kullanın, büyüklerinizi sayın, küçüklerinizi sevin, kendinizi her yönüyle geliştirin. Artık geleceğe yön veren bir Türkiye var. Şüphesiz ki, bu değerli emaneti; Türkiye Cumhuriyeti’ ni sonsuza kadar korumak ve gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak en önemli görevinizdir. Gazi Mustafa Kemal’in şu sözünü unutmayın ve sık sık tekrar edin. "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır." Kendinizi bu bilinçle yetiştirmeli ve geleceğe güvenle bakmalısınız.

            Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve siz değerli Zonguldaklılar’ ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 99. Yıl dönümünü kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 

BAŞKAN AKDEMİR 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA VE GENÇLİK SPOR BAYRAMI’NI KUTLADI

           Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nı kutlayarak, yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi: “19 Mayıs, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, emperyalistlere karşı, ulusal kurtuluş savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a ayak bastığı gündür. Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutarak, bağımsızlığından ödün vermeyen Türk Milleti, dünya üzerindeki varlığını, sahip olduğu bu yüksek vatan aşkı ve hürriyet özlemine borçludur. Türk milleti olarak bu emanete sahip çıkmak hepimizin en kutsal görevidir. Bu günü daha anlamlı kılan bir diğer unsur da, Atatürk'ün bu bayramı, yani bir ülkenin yeniden doğuşunun başlangıcı olan bu günü, gençliğe armağan etmiş olmasıdır.

         19 Mayıs, sadece Türk milli kurtuluş hareketi başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler içerisinde yerinin almasının adıdır. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içerisinde, büyük fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyet’i, gençlerimize emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklarımıza doğru aktarmak bizlerinde görevidir. En büyük zenginliğimiz, Türkiye Cumhuriyeti ve geleceğimizin teminatı gençlerimizdir. Bu anlamlı gün vesilesiyle, bizlere bugünleri miras bırakan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla, şükranla ve rahmetle anıyor; tüm gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

ENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI YÖNETİM KURULU;

“19 MAYIS KUTLU OLSUN” 

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, yönetim kurulu adına bir mesaj yayınlayarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Demirci’nin mesajı şöyle;

“Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 137. yılında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. yılını kutluyoruz.

19 Mayıs 1919 tarihi, Mustafa Kemal Atatürk'ün, şanlı kurtuluş mücadelemizin ateşini yaktığı ve özgürlük bayrağımızı Anadolu'da dalgalandırdığı tarihtir.

19 Mayıs 1919 tarihi ulusal egemenliğe dayanan, tam bağımsız, çağdaş, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır.

Elinde ulusuna olan güveninden başka hiçbir şey olmayan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan başlattığı bağımsızlık mücadelesi dalga dalga tüm vatana yayılmıştır. Bağımsızlık mücadelesiyle tarihte eşine az rastlanır bir destan yazılmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır.

Türk gençliğine olan güvenini ve inancını “Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözleriyle ifade eden Atatürk,  ulusumuzun varolma, bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin ateşlendiği 19 Mayıs tarihini bayram olarak gençlere armağan etmiştir.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz”.

 

 

 

 

Yorum Ekle