SON DAKİKA

19 Mayıs, esarete karşı direnişin sembolüdür

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102’inci yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. 18 Mayıs, 2021 06:54 Güncelleme: 18 Mayıs, 2021 06:54 19 Mayıs, esarete karşı direnişin sembolüdür

           CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102’inci yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

           Mesajında 19 Mayıs’ın büyük Türk milletinin varoluş mücadelesinin başlangıcı olduğuna vurgu yapan Ünal Demirtaş,19 Mayıs’ın direnişin sembolü olduğunu ifade etti.

           CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş mesajında şunları ifade etti;

           “Ulusal kurtuluş mücadelesinin ilk meşalesi, 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a ayak basmasıyla yakılmıştır. 19 Mayıs'ta atılan bu büyük adımla, emperyalizme meydan okunmuş, bağımsızlığa verilen önem vurgulanmıştır.        

           19 Mayıs, esir yaşamaktansa ölmeyi tercih eden onurlu bir milletin yeniden uyanışının simgesidir. Emperyalistlere ve işbirlikçilerine karşı direnişin sembolüdür. Esareti kabul etmeyen, zulme asla boyun eğmeyen büyük Türk milletinin varoluş mücadelesinin başlangıcıdır. "Ya istiklal ya ölüm" parolasıyla 19 Mayıs 1919'da başlayan kurtuluş mücadelesi ile Türk ulusu özgürlüğünden vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Büyük Önder Atatürk’ün 102 yıl önce 19 Mayıs 1919’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir ulusun küllerinden yeniden doğuşunun yolunu açmıştır.

İşgal kuvvetlerin memleketin her yerinde milletimizin hakkını gasp ettiği, saltanat ve iktidar çevrelerinin kişisel çıkarları doğrultusunda işgalci güçlerle işbirliği içine girdiği, ordunun dağıtılarak, silah ve cephanelerine el konulduğu, halkın bitkin ve yorgun olduğu bir tablo içinde Mustafa Kemal Atatürk, umudun ve mücadelenin adı olmuştur. Millet egemenliğine dayanan yeni bir devlet kurmak için İstanbul’dan yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk, hem emperyalistlere karşı hem de hakkında idam fermanı yayınlayan Padişah Vahdettin’e karşı mücadele vermiştir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk ulusunun onurlu ve şerefli bir ulus olarak yaşaması hedefine ulaşmak için büyük bir cesaret ve inançla başlattığı mücadele, milletimizin umudu olmuştur. Atatürk’ün askeri ve siyasi dehasını, devrimci ruhunu, dünyada büyük saygı uyandıran liderliğini anlayamayanlar, Gençliğe Hitabe'yi bir kez daha okumalıdır.

             19 Mayıs, Cumhuriyetin kurucularının umudunu, gelecek vizyonunu, zorluklarla mücadele etme başarısını temsil eder. Bu nedenle bu anlamlı bayram, gençlere armağan edilmiştir. Gençler, Türkiye Cumhuriyetini ve devrimleri sağlam temeller üzerinde yükseltecek, yaşatacak, ilerletecektir. Cumhuriyet’in emanet edildiği milyonlarca gencimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızı sonsuza kadar koruyacağına olan inancımla, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bu vatan için canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum”

Yorum Ekle