SON DAKİKA

18 Mart Zafer Yürüyüşü ile sona erdi

18 Mart Zafer Yürüyüşü ile sona erdi 19 Mart, 2018 06:01 Güncelleme: 19 Mart, 2018 06:01 18 Mart Zafer Yürüyüşü  ile sona erdi

Ereğli İlçesinde Çanakkale Zaferinin 103.yıldönümü nedeniyle ,”Çanakkale Zafer Yürüyüşü” düzenlendi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi tarafından organize edilen yürüyüşe, Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Yönetimi Sekreteri Sevdekar Aras ve Yönetim KYurul Üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Zerrin Yılmaz ve Kadın Kolları üyelerinin yanı sıra partilier, ,İYİ Parti İlçe Başkanı Asım Tazegül ve  bazı partililer ,Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin ve Gaziler ve ailerinin yanı sıra çok sayıda varandaş katıldı. ,

Bozahane Çilek Kafe önünden başlayan yürüyüşte vatandaşlar , Ellerinde Türk Bayraklarıyla ” Çanakkale Geçilmez”, Çanakkale Türküleri eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdiler.

Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı önünde sona eren yürüyüşte, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Atatürkçü Düşünce Derneği Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Arslan burada yaptığı konuşmada, " 18 Mart ve Çanakkale Savaşları 1. Dünya Savaşının seyrini değiştiren, tarihe “ Çanakkale Geçilmez” sözüyle yazılan büyük bir destandır. Çanakkale Zaferi sadece Türk Milletinin değil tüm mazlum milletlerin Emperyalizme karşı ilk zaferidir. Türk bağımsızlık savaşının temelleri Çanakkale’nin sularında, Conkbayır’ında ve Anafartalar’da atılmıştır. Dünya tarihinin akışını değiştiren bu zafer Türk Ulusuna Gazi Mustafa Kemal dahi bir lider hediye etmiştir. Zaferin yıl dönümü sebebiyle bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizin, aziz gazilerimizin fedakâr milletimizin önünde saygıyla eğiliyor. Bugün Suriye’de kahramanca mücadele eden Mehmetçiklerimizi, Afrin şehitlerimizi, gazilerimizi minnet, saygı ve şükranla bir kez daha anıyorum." dedi.

Tören, Atatürkçü Düşünce Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi Başkanı Yusuf Arslan'ın ve katılımcıların hep birlikte okudukları Atatürk'ün Gençliğe Hitabes’inin i okuması ile sona erdi.

Tören sonunda Atattürk Anıtı önünde günün anısına fotoğraf çekimi yapıldı.

 

 

Yorum Ekle