SON DAKİKA

13. Dönem gönüllü itfaiyeci kursu başlıyor

13. Dönem gönüllü itfaiyeci kursu başlıyor 18 Mayıs, 2022 10:44 Güncelleme: 18 Mayıs, 2022 10:44 13. Dönem gönüllü itfaiyeci kursu başlıyor

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün yürüttüğü ‘Gönüllü İtfaiyecilik Projesi’nde, 13’üncü dönem kursları başlıyor. Kdz. Ereğli’deki 430 Gönüllü İtfaiyeci arasına katılmak isteyenler, 27 Mayıs tarihine kadar İtfaiye Müdürlüğü’ne, İtfaiye İstasyonlarına ve merkez Cumhuriyet Halk Evi’ne başvuruda bulunabilecek. 

Kdz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün başarılı bir şekilde yürüttüğü ve ülke genelinde örnek gösterilen ‘Gönüllü İtfaiyecilik Projesi’nde yeni dönem kayıtları başlıyor.

Pandemi nedeniyle ara verilen 13’üncü dönem kursu 29 Mayıs Pazar günü başlayacak. Başvurular 27 Mayıs Cuma akşamına kadar İtfaiye Müdürlüğü’ne, İtfaiye İstasyonlarına ve merkez Cumhuriyet Halk Evi’ne yapılabilecek.

-KDZ. EREĞLİ’DE 430 GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ YETİŞTİ-

Bugüne kadar düzenlenen 12 kursta toplam 430 Gönüllü, İtfaiyeci sertifikasını aldı. Kurs, 4 hafta teori ve 4 hafta pratik (saha) eğitimi olmak üzere 8 hafta sürecek. Gönüllü İtfaiyecilik kursuna katılan kursiyerlere, Yanma ve Yangın Bilgisi, Yangın Söndürme Teknikleri, Doğal Afetler, Arama ve Kurtarma, Hortum atma ve toplama, Yüksek Açı Kurtarma (halatlarla iniş-çıkış, zipline), Düğümler ve Düğüm Çeşitleri, İlkyardım, Trafik Kazalarına Müdahale gibi birçok konuda eğitim veriliyor. Kurs sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olanlar Gönüllü İtfaiyeci Kimlik Kartı ve Gönüllü İtfaiyeci Sertifikası alıyor. Kimlik kartlarını alan kursiyerler Gönüllü İtfaiyeci sistemine kayıt edilip kentimizde ve ülkemizde meydana gelen Doğal Afetlerde veya etkinliklerde Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ile birlikte çalışma imkanı buluyor, doğa yürüyüşleri ve kamp etkinliklerinde ekiplerle birlikte olabiliyorlar.

Yorum Ekle