SON DAKİKA

12 saatte 1627 ünite kan bağışı yapıldı

Zonguldak'ta 12 saatte 1627 ünite kan bağışı yapıldı 29 Mart, 2016 07:32 Güncelleme: 29 Mart, 2016 07:32 12 saatte 1627 ünite kan bağışı yapıldı

Zonguldak’ta Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından başlatılan ‘Kampüsün Kanında Hayat Var’ adlı kampanya kapsamında, 12 saatte 1627 ünite kan bağışlanarak 2016 yılının Türkiye rekoru kırıldı. 

Üniversitenin Farabi Kampüsü Spor Salonu’nda dün saat 12.00 civarında başlanan etkinlik saatler 00.00’ı gösterdiğinde tamamlandı. Yaklaşık 12 saat boyunca kan bağışında bulunmak için sıra oluşturan üniversite öğrencileri, kurum çalışanları ve akademik personel, toplam 1627 ünite kan bağışında bulundu. 

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Bu süreçte tüm öğrencilerimizi, çalışanlarımızı, akademik ve idari personelimizi kutluyorum. Aynı zamanda bu organizasyonun gerçekleşmesinde büyük emekleri olan tüm akademik ve idari personelimize, Kızılay Şube Başkanımıza, Kan Alma Merkezi Müdürümüze teşekkür ediyorum. Beş sene kararlı bir şekilde her sene tekrarlayarak tüm Türkiye’ye bunu göstermiş olduk. Bizim için önemli olan kan bağışında bulunulması. Zonguldak’ta bu örnek tüm Türkiye’ye inşallah dalga dalga yayılacak" diye konuştu. 

Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün ise Özer’e desteğinden dolayı teşekkür etti. Bu arada etkinliğin koordinasyonunu sağlayan BEÜ Kızılay Kulübü öğrencilerini de azimlerinden dolayı tebrik etti. Rektör Özer'in öğrenciler, akademik personel ve diğer davetlilerle hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından program sona erdi.

 

Yorum Ekle