SON DAKİKA

100 İŞ YERİNDE HASAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPILDI

Alaplı'ya bağlı Mollabey köyünde yaklaşık 100 iş yeri sular altında kaldı. Yaklaşık 2 milyon lira zararın oluştuğu köyde köylüler iş yerlerindeki çamuru temizleme çalışmasına başladı. AFAD ekipleri de Mollabey'e gelerek hasar tespit çalışması başlattı. 21 Temmuz, 2014 10:24 Güncelleme: 21 Temmuz, 2014 10:24 100 İŞ YERİNDE HASAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPILDI

Alaplı'ya bağlı Mollabey köyünde sular altında kalan yaklaşık 100 iş yerinde tahmini 2 milyon lira zarar oluştu. Sabaha karşı saat 04.00 sularında başlayan sağanak yağışla birlikte taşmaya başlayan Mollabey Deresi, saat 09.00'da kuvvetlenen yağmur ile Mollabey köyünü sular altında bıraktı. Yüz işyeri sular altında kaldı. Suların çekilmesiyle iş yerlerinde oluşan hasar da meydana çıktı. Çamur içinde kalan iş yerlerini temizleme çalışması başlatıldı. Zonguldak İl Afet ve Acil durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri de Mollabey'e gelerek hasar tespit çalışması başlattı.

Kahvehanesi sular altında kalan ve suların çekilmesi ile çamur deryasına dönen Cengiz Arıkan, sabaha karşı başlayan yağmurda iş yerinin sular altında kaldığını ve hasarının 20 bin lira civarında olduğunu söyledi.

Mollabeyli esnaflardan aynı zamanda gazeteci olan Gürol Öztürk ise sabaha karşı başlayan yağmurun saat 09.00'da daha da hızlandığını ve Mollabey Deresi'nin taşarak iş yerlerini sular altında bıraktığını söyledi.

Yorum Ekle