SON DAKİKA

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlanacak

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlanacak 30 Haziran, 2019 14:32 Güncelleme: 30 Haziran, 2019 14:32 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlanacak

Karadeniz Ereğli’de Kabotaj bayramı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Kutlamalar kapsamında Karadeniz Ereğli Liman Başkanlığı tarafından düzenlenen ilk tören, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek çelenk sunma töreni olacak. 1 Temmuz 2019 günü düzenlenecek tören, 09.30’da başlayacak, tören çerçevesinde Kaymakamlık, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ve Ereğli Belediye Başkanlığı çelenkleri anıta sunulacak. Törende saygı duruşunda bulunulacak, İstiklal Marşı okunacak.

Tören çerçevesinde Karadeniz Ereğli Liman Başkanı Nevzat Direk, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapacak.

Törenin ardından Deniz Şehitleri anısına Belediye İskelesinden Med İzmit Romörkörü ile denize çelenk bırakılacak. Hava koşullarının müsait olmaması halinde çelenk bırakma işlemi Piramit Kafe önünde bulunan platformdan gerçekleştirilecek.

MÜSABAKA VE DENİZ EĞLENCELERİ… YAĞLI DİREK DÖNÜYOR

Kutlamalar kapsamında çeşitli müsabakalar ve deniz eğlenceleri de gerçekleştirilecek.

1 Temmuz Günü 17.30’da başlayacak olan eğlenceler, hava koşullarının müsait olması durumunda gerçekleştirilecek.  Hava müsait olmazsa etkinlikler iptal edilmiş sayılacak.

Etkinlikler çerçevesinde, Erkek ve bayanlarda on kategoride yüzme yarışları gerçekleştirilecek.  Yarışların ardından halat çekme yarışı yapılacak, daha sonra Yelken Spor Kulübü tarafından kürek çekmek, Kano, Optimist ve lazer branşlarında yarışlar gerçekleştirilecek. Top kapma yarışının ardından dereceye girenlere ödülleri verilecek.

Geçtiğimiz yıllarda iptal edilen yağlı direk yarışması bu sene yeniden geri dönüyor.  19 ve daha büyük yaşta olanların katılabileceği yağlı direk yarışında, daha önceden yağlanan direğin ucundaki bayrağın alınması esas alınıyor.  Direğin yağlı kısmına kum serpmek, bezle yağı silmek veya çorapla direğe çıkmak yasak olacak. Bayrağı alan kişiye hazırdaki protokol tarafından ödül takdim edilecek.

Bilindiği gibi, Yağlı Direk yarışları, geçtiğimiz yıllarda kutlama programından çıkarılmış, karar eleştirilere yol açmıştı.

Yorum Ekle