SON DAKİKA

Özbek: “Spor her şeyden önce sevgidir’’

Özbek, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Ereğli’ye geleceğini müjdeledi 18 Nisan, 2016 17:40 Güncelleme: 18 Nisan, 2016 17:40  Özbek: “Spor her şeyden önce sevgidir’’

Röportaj: Seyhan Dikay

S Rota Haber olarak topluma mal olmuş kişiler ve STK’ler kapsamında sürdürdüğümüz söyleşi serimizin konuğu Kdz. Ereğli Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Serdar Özbek oldu. Batı Karadeniz bölgesini temsil eden ve pek çok il’den önce kurulan Kdz. Ereğli Fenerbahçe Taraftarlar Derneği Başkanı Özbek, sporun hayati ve sosyal bir gereklilik olduğunu, taraftar ve seyircinin de itici ve motive edici gücü olduğunu söyledi.

Erdemir’den emekliye ayrıldıktan sonra öğrenci servisi taşımacılığı ve araç kiralama işletmeciliği yapan ve bir yıldır da Başkanlığı sürdüren Kdz. Ereğli Fenerbahçe Taraftarlar Derneği Başkanı Özbek sorularımızı yanıtlarken FB Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetiminden büyük destek aldıklarını söyledi. Sporun ve taraftarlığın önemini vurgulayan Özbek, özellikle toplumsal ayrışma ve terörle mücadelede birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.
Özbek ile söyleşimizi okurlarımızla paylaşıyoruz.

Serdar Özbek’i tanıtır mısınız?
1960 Kdz. Ereğli doğumluyum. Sanat Okulu mezunuyum Erdemir’den emekliyim. Turizm sektörü, öğrenci servisi ve araç kiralama işi ile uğraşıyorum. Evliyim 2 çocuk babasıyım. Uzay adında bir torunum var.

Ereğli Fenerbahçe Taraftarlar Derneği nasıl kuruldu ?
Ereğli Fenerbahçe Taraftarlar Derneği’nin 19.03.1998 yılında kuruldu. Merhum Hikmet Dikmen, Halil Bozkuş, Nevzat Öztürk, Can Fındık, Serdar Bakkaloğlu, Aşkın Peker, İlyas Kum, Rıfat Taneri gibi çoğu kongre üyesi olmuş arkadaşlarımız, ağabeylerimiz büyüklerimiz tarafından kurulmuştur.

Ereğli Fenerbahçe Taraftarlar Derneği Başkanlığı görevini kaç yıldır yapıyorsunuz? Üye sayınız nedir?

1. Yılım bitti. Görevi Aşkın Peker’den devir aldım. Dernek tüzüğümüze göre 7 asil 5 yedek var. Fakat biz asil, yedek olarak değil 12 yönetici ile bu işi yapıyoruz. Yedeklerimizde asiller gibi aynı yetkilere sahipler. İşin enteresan tarafı biz sadece Dernek olarak çalışmıyoruz. Biz 1 Milyon üye kampanyasına çok hızlı bir giriş yaptık. Türkiye’de 37 tane Fenerbahçe Spor Kulübü 1 milyon üye kampanyasından dolayı şube açtı. Kdz. Ereğli Fenerbahçe Taraftarlar Derneği olarak Şube olduk. Bu ilk bize verildi. Genel Merkezimize bağlı olarak çalışıyoruz. Zonguldak, Alaplı, Akçakoca, Karabük bize bağlandı. Şuan 101 temsilci üyemiz ve net bilmemekle beraber Ereğli’de 40’ın üzerinde kongre üyemiz var. Onun için Fenerbahçe Spor Kulübü’nde ayrı bir yerimiz var. Sadece dernek üyesi olarak bakmayalım buna. Şubemizde de 5 asil 5 yedek olmak üzere yönetici kadromuza bakarsak 25-26 kişi aynı şekilde asillerle yedekler bir gibi, disiplin ve denetim olmak üzere beraber çalışıyoruz.

FB Kulübü ile bağlantı içinde misiniz?
Direkt bağlantı içindeyiz. Hem kulüp yönetimi hem de dernekler masasından, aynı zamanda kulüp yönetiminin bize tahsis ettiği bu bölgeye bakan Yönetim Kuruluyla maç biletleri, Fenerium TIR’ının gelişi gibi kulüple olacak direkt bağlantılarımızı şube ve dernek üzerinden yapabiliyoruz. Yakında Şube kongresine gideceğiz. Kulüple olan bağlantıları şube, taraftarların etkinliği ile ilgili olanları da dernek üstlenecek.

Kongreniz hangi ay yapılacak ?
Bu tüm Türkiye’de komple yapılacak. 21 Nisan 2016 tarihinde tüm 37 şube kongreleri tamamlamış olacak.

Faaliyetlerinizden ve taraftar hizmetlerinizden bahseder misiniz?
Faaliyetlerimiz her sene değişmektedir. Türkiye’de olan olayların dökümanını her sene Ocak ayında çıkarıyoruz ve onlarla ilgili her ay bazen iki bazen tek bir etkinliğini baz alıyoruz ona görede etkinliklerimizi halkımıza sunuyoruz. Bunlar nedir? 3 ayda bir periyodik şekilde kan kampanyası düzenliyoruz. Kısa bir zaman önce Türkiye’de ki üzücü olaylarada bir tepki olsun diye İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yılında ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma günü etkinlikleri yıldönümünde, İstiklal Marşı ve Atatürk’ün çok güzel bir sözünü içeren çerçeve içine aldığımız çalışmaları dağıttık. Ve bununla ilgili de çok olumlu tepkiler aldık. Yaptığımız çok fazla etkinlik var. Her ay ve her yıl değişebilen etkinliklerimiz mevcuttur.


Derneğin finansmanını nasıl sağlıyorsunuz?
Derneğimizin, 500 kişinin üzerinde üyesi var. Aidatımız 10 TL. Ayda 5 bin lira gibi devasal bir gelir gibi gözüküyor. Fakat arkadaşlarımıza buradan sitem edelim, üyelik aidatlarını 8071’den gelen bir SMS ile derneğe aidat ödeyen 35 kişiye yakın arkadaşımız var. Bunların tabi büyük çoğunluğu yöneticilerimiz, aidatını düzenli ödeyen aylık 50 kişiden de aidat alıyoruz. Buda ayda 500 TL. yapar. 500 TL. Bizim kiramızın yarısını bile karşılamaz. TV Bu 3 maçı bize 3 Bin liraya sattılar daha sonra açık kanaldan verdiler ordanda bir gelirimiz olmadı. Digitürk’ün de aylık 1,000 TL. ödemesi var. Bunların finansmanını da yöneticiler olarak bizler üstleniyoruz. Bazen de Fenerbahçe’ye gönül vermiş insanlar bazı zamanlarda destek çıkabiliyor.

Fenerbahçeli olan İşadamlarının desteğini alabiliyor musunuz?
Bugüne kadar işadamlarına hiçbir zaman Derneğimize bağış yapar mısın? Diye sormadık. Ama bazen iş adamları Derneğimi ziyaret ettiklerinde gördükleri eksikleri tamamlıyor. İsim vermeyim fakat bizi çok gönülden bizi destekleyen iki işadamı var, her geldiklerinde bir yönetici arkadaşın katkısı kadar katkıda bulunan arkadaşlarımız var. Kime sorsanız en büyük Fenerbahçeli odur. Ama para konusuna gelince maç için bile 5 TL istediğimizde tepkiler gösterildi. (Bazıları için söylüyorum.) Ama bilmiyorlar ki Yöneticiler her ay ceplerinden 300-500 TL, yeri geliyor 1,000 TL. yeter ki dernek ayakta kalsın diye harcama yapmaktadırlar. Bu sadece kira ile bitmiyor. Diğer harcamalarda söz konusu. Mesela en son çerçeve dağıttık. Bunların maliyetini de insanlar aşağı yukarı tahmin edebilir. Hiçbir kuruş dışarıdan almadan şubede ki ve dernekteki yönetici arkadaşların cebinden karşılayarak yaptık. Ne Fenerbahçe’nin merkezinden ne de herhangi bir işadamından destek almadık. Bunları da yaparken de dernek üyelerimizin ayda verecekleri 5- 10 liranın hesabını yapmasınlar.

İleriye yönelik hedefleriniz ve planlarınız var mı?
Türkiye’de yaşanan terör olaylarından dolayı Başkanımız Aziz Yıldırım Ereğli’ye geliş tarihini erteledi. Başkanımız Aziz Yıldırım Ereğli’ye ayrı bir değer veriyor. Yeni yapacağı projeler ile yeni yapacağı üye kampanyasından elde edeceği gelirle Fenerbahçe Üniversitesi kuracağını açıklayacak. Bizde böyle onurlu bir Başkana sahip olduğumuz için ona destek olmamız onun arkasında yürümemiz gerekir. Başkanımız Aziz Yıldırım her zaman kararlıdır, duruşu yerindedir. Fenerbahçe’den bir tesis sözünü almıştık, ama son zamanlarda üye temsilcisi sayısı çalışmalarımız durduğu için, yeterli sayıya gelmediğimiz içinde kulüpten böyle bir talepte bulunamıyoruz. Biz ne zaman onların bize verdiği söylediği sayıya ulaşırız, biz o zaman Başkanımız Aziz Yıldırım’dan o sözü alırız.


Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın Ereğli’ye olan sevgisi ve ilgisi nereden kaynaklanıyor.?
Aziz Yıldırım bu bölgenin insanı. Düzceli. Hem de benden önceki yöneticilerde Fenerbahçe’yi çok iyi temsil etmişler. Yaptıkları Ereğli hep önde olmuş. Şimdi biz bir İlçeyiz ve birçok İlin önündeyiz ve neredeyse büyük İllerle yarışıyoruz. Başkanımız Fenerium TIR’ından yapılan alışverişi etkinliklerle, Fenerbahçe’nin sitelerinde, kombinilerinde, kongrelerde de unutmamak lazım. Aziz Yıldırım tabi ki Ereğli’yi seviyor.

Dört büyüklerin genellikle aralarında bir soğukluk, bir düşmanlık var. Buradaki diğer taraftar dernekleri ile aranızda bağ var mı ?
Olaya herkesin bakış açısı farklı. Ben futbolu sahada seviyorum. Sahada seyrettiğim maçla da dışarı çıktığımda ölçüsünde ve sınırında dalga geçmesini de severim. Benden hemen sonra Kdz. Ereğli Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı da değişti oda çok sevdiğim değerli bir kardeşim Cevdet yapıcı mülayimdir. Trabzon Spor Taraftarlar Derneği Başkanı Sadık’ta çok genç bir arkadaşımız tek başına bir şeyler yapmak için uğraşan yalnız bırakılmış bir arkadaşımız. Kdz. Ereğli Beşiktaş Taraftarlar Derneği Başkanı Tarkan için fazla bir şey söylemeye gerek yok hepimizden çok önce başlamış işi layığıyla yapan ve hatta bir çok şeyi yaparken de Tarkan’dan öğrendiğimiz de oldu. Onlarda beni ağabeyleri olarak görürler.Renklerin kardeşliği adı altında güzel çalışmalara, etkinliklere imza attık. 'Hayat Kurtarmak Senin Kanında Var' sloganıyla Ereğli’de gerçekleştirdiğimiz kan bağışı kampanyası ile rekor kırdık. 300’ün üzerinde kan bağışı yapıldı. Dahada ortak olarak yapacağımız etkinlikler var bekleyin.

S.Rota Haber okuyucularına ve Fenerbahçe taraftarlarına mesajınız var mı ?
Sadece şunu söylemek istiyorum. Sadece Türkiye’de değil Dünya’da bir terör var, insanlara baktığımızda kimisinin eğlencesi futbol kimisinin basketbol. Tuttuğu takımın galip gelmesi. Futbolu eğlence olarak görsünler birbirlerini kırarak ve ya hakaret edecek tutum ve davranışlar göstermesinler. Zaten yeteri kadar siyasi liderler bizi kırıyor. Hepimiz bir taraf olmuşuz. Bir de spor’da birbirimizi üzmeyelim, kırmayalım. Beraber maç seyretmek umuduyla diyorum. Dört taraftar Derneği Başkanı olarak önce bizlerin adım atması lazım. Spor her şeyden önce sevgidir.

 

 

Yorum Ekle